groepcdvGisterenavond kwamen in GC de Wouwer in Ravels, onze gemeentelijke cultuurtempel, de afscheidnemende mandatarissen van de voorgaande legislatuur samen met hun achterban. Een half jaar na de verkiezing werden ze door de plaatselijke CD&V afdeling nog een keer bedankt voor bewezen diensten. Speciaal voor deze gelegenheid was ook nationaal voorzitter Wouter Beke en onze Kempense spring in 't veld, staatssecretaris Servais Verherstraeten naar ons meest noordelijk gelegen gemeente afgezakt om blijk te geven van de waardering voor de inzet van de tien gehuldigden.


IMG 4412Na een korte inleiding van Koen Rombouts die een beetje de rol vervulde van ceremoniemeester, was het de beurt aan de kersverse voorzitter van CD&V Ravels om zijn eerste grote speech te geven en we moeten het toegeven, we hebben zelden zoveel monden zien openvallen van verbazing als gisteren. Nic Andriessen genoot zichtbaar van de volledige aandacht die hem werd geschonken door een volle Wouwer en hij legde een perfect parcours af. Elk woord had hij goed overdacht en elke klemtoon viel juist waar die moest liggen, naar dit moment moet hij al maanden hebben uitgekeken.
Als een beslagen Grieks wijsgeer hield hij de aandacht door echte argumenten en niet door loze spreuken aan te voeren die we niet verwacht hadden van een jongeman van amper 22 jaar. Het daverendr applaus was dan ook dik verdiend wanneer hij zijn tien gekregen minuten had vol gepraat. Onderaan kan u de integrale versie van zijn betoog nalezen voor de liefhebbers.
IMG 4407Na een kort intermezzo van Ravels trots "Chant'Ami" werden de 10 mandatarissen één voor één bedankt en in de bloemen gezet, van burgemeesters tot schepenen en gemeenteraadsleden. Allen kregen ze lof toegezwaaid voor bewezen diensten. Speciale aandacht ging uit naar oud burgemeester Jos Coppens die emotioneel aangeslagen was toen zijn drie dochters een speciale ode brachten ter ere van zijn levenswerk, de politiek van Ravels en Poppel.
Na de huldigingen werd nog gezellig oude verhalen opgehaald bij een drankje en een soepje.

 

 

Meer foto's van de viering : CD&V Viering GC de Wouwer 

IMG 4398SPEECH VOORZITTER ANDRIESSEN

Geachte genodigden,

Beste vrienden van CD&V,
Eerst en vooral: welkom. Welkom in De Wouwer, die voor de gelegenheid weer oranje kleurt voor de viering van onze CD&V-ers. Welkom aan alle gevierden, genodigden, vrienden en familie die CD&V steunen. Het doet deugd om te zien dat De Wouwer weer vol zit. Welkom ook aan onze nationaal voorzitter Wouter Beke en tal van andere CD&V-ers uit onze regio: welkom in Ravels. Zoals u kan zien, een sterk CD&V-bastion.
Sta mij toe om deze gelegenheid ook te gebruiken om mensen te danken. Nadat Hans Heylen op 1 januari mee in het schepencollege trad, werden er nieuwe voorzittersverkiezingen uitgeschreven. Ik zou Hans willen bedanken voor het werk dat hij als voorzitter gedaan heeft. Kandidaat zijn voor de gemeente, kandidaat zijn voor de provincie en dan als partijvoorzitter er nog op toezien dat de campagne gesmeerd loopt, dat moet je kunnen. Mede onder uw toezicht is onze partij verjongd en vernieuwd. Door een goede leiding en coaching behaalden we bij de verkiezingen een mooi resultaat. Voor dat werk dat je sinds 2010 verrichte, zeg ik namens de hele partij: bedankt!
Ook alle leden van onze partij wil ik danken. Want op 1 maart kreeg ik het vertrouwen om voortaan voorzitter van CD&V Ravels te mogen zijn. Het is voor mij een hele eer om zoveel vertrouwen te krijgen. Met dat vertrouwen wil ik zeker aan de slag gaan. Het is de dag van vandaag zeker geen evidentie om vertrouwen te krijgen. Hoe zit het met onze jobzekerheid? Hoe zit het met onze pensioenen? Hoe zit het met de crisis? Waar is het vertrouwen in de politiek? Vragen die de publieke opinie dagelijks beheersen. Maar leggen CD&V-ers die vragen zomaar naast zich neer? Ik denk het niet. In Europa, in de federale regering en in de Vlaamse regering leveren onze CD&V-toppers dagelijks hard werk om de crisis te bestrijden, om zekerheid te bieden voor de burgers. Om te werken aan een warm Vlaanderen, in een bestuurbaar België.
In Ravels genieten we al jarenlang een stevig vertrouwen van onze burgers. Met een absolute meerderheid kunnen we ons dorp besturen, zonder aan politiek opbod te doen, en dat al sinds de fusie van de gemeenten in 1977.
Het lokale beleid, is het beleid dat het dichtst bij de mensen staat. "De burgemeester" of "de schepen" zijn personen die midden de mensen staan. Het moet dan ook een krachtig beleid zijn. Daar zijn onze beleidsmakers zich ook van bewust. Dag in dag uit willen ze werken aan het Ravels van morgen. Werken aan een dorp waar het goed is om te wonen, dat stap voor stap moderner wordt, zonder de banden met het verleden door te knippen en dat tegelijk geen hypotheek legt op de toekomstige generaties. Een dorp waar de financiën op punt staan en waar de verkeerssituatie de komende jaren ingrijpend zal veranderen. Een bestuur dat werk maakt van de toekomst met een degelijk school- jeugd- en woonbeleid.
Op 14 oktober kregen we opnieuw het vertrouwen. 13 gemotiveerde CD&V-ers, met Walter Luyten als kopman, kregen uw steun. En ja, deze 13 mensen, en onze volledige Ravelse partij, geloven, net zoals u in het christendemocratische verhaal. Geen verhaal waar het wij tegen zij is, geen samenleving die steeds op zoek moet gaan naar zondebokken. CD&V kiest voor {iedereen inbegrepen}, ook in Ravels. Op 2 januari legden we, vol goede voornemens, de eed af met uw vertrouwen in ons achterhoofd. We beloven hard te werken voor u, voor de toekomst van Ravels.
Vertrouwen krijgen is één ding, het niet beschamen is nog veel belangrijker. Als nieuwe partijvoorzitter, kies ik er voor om de verdere weg van de vernieuwing in te gaan. CD&V heeft de laatste jaren de partijwerking al grondig verjongd: ook het schepencollege kreeg een facelift. Met mij aan het roer van de partij wil ik de verdere verjonging een gezicht geven. Misschien vinden sommigen mij nog "nen babyface", maar ik denk dat ik, met de steun van de partij, aan de slag kan. CD&V moet een partij zijn waar ervaren mensen en verfrissende ideeën hand in hand gaan. Elk lid van de partij moet zich thuis kunnen voelen in een warme groep christendemocraten, met een sterke vertegenwoordiging in al onze deelgemeentes, hoe ze er ook uit zien of van welke rang of stand ze ook zijn.
Ik geloof dat CD&V voor Ravels al veel betekend heeft en nog veel zal betekenen. CD&V heeft de kracht om Ravels verder uit te bouwen tot een moderne, dynamische en landelijke gemeente. Een sterke en hechte ploeg typeert ons. Niet ons eigen belang, maar het belang van Ravels staat voorop. CD&V staat op de kaart en dat zal altijd zo blijven. Onze troeven zijn er, en ze zijn sterk. Wij hebben de kracht van de
overtuiging, de kracht van onze mensen, de kracht van onze sterke verankering in Ravels, de kracht van een verleden om fier op te zijn en de kracht van onze visie op de toekomst, de kracht van de ervaring. Ik wil voorzitter zijn van een partij waar de kopstukken elkaar steunen. Ik wil voorzitter zijn van een partij waar mensen aan meedoen uit engagement en overtuiging. Ik wil voorzitter zijn van een partij die Ravels vandaag op een degelijke manier kan besturen. Met volle overtuiging. Met heel veel goesting.
Maar onze gemeente besturen, onze partij verfijnen, ... het is werk van morgen. Vandaag willen we stilstaan bij mensen die die engagementen en dat verhaal óók in een hoog vaandel dragen, of gedragen hebben. Want dat het goed gaat in Ravels, is het werk van velen. Werk dat gewaardeerd moet worden. Vandaag vergeten we wel eens hoe belangrijk het is om mensen te waarderen. Want mensen kunnen meer, als je ze waardeert. Een dankjewel wordt vaak snelweg gezegd, zonder eigenlijk de boodschap te beseffen van wat men zegt. Zo zullen wij het vandaag niet doen. De "dankjewel" voor onze 10 gehuldigden van vanavond moet centraal staan. De inzet die zij hadden, kan voor ons als nieuwelingen, alleen maar een voorbeeld zijn en inspirerend werken. 10 stuk voor stuk brokken motivatie, dossierkennis en inzet worden vandaag gehuldigd.
Men zegt altijd: wat ge gekregen hebt, moet ge goed gebruiken. Vandaar dat ik mijn gekregen 10 minuten ook ten volle benut heb. Maar nu ben ik toch echt wel uitgesproken. Ik hoop er samen met u een heel gezellige avond van te maken. Zorg dat u niets te kort komt, het zou jammer zijn dat u met honger en dorst naar huis moet gaan. Ik hoop dus dat er niet te veel overschot is, want pas dan is het voor mij een teken dat het goed geweest is.
Ik dank u.
Nic Andriessen
Voorzitter CD&V Ravels

 

jochems meerts schillebeeckx
vangils vanlaer vanloon
vannooten vantichelt verbeeck
coppens nic-walter-wouter-servais IMG 4481

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren