gemeentehuis.jpgWeinig commotie gisteren op de maandelijkse Gemeenteraad.
Hoewel de agenda goed gevuld was stonden er buiten enkele normale agendapuntjes alleen een lange reeks voorstellen in over statuten en erkenningen die dienden te worden goed gekeurd, niet echt boeiendekost dus...
• Toch was het alweer Mario Langenhuizen die vanaf de opening de hand opstak om het woord te vragen in verband met de variapunten van vorige zitting die hij niet kon terugvinden in het verslag. Hij meende terecht te mogen stellen dat het gemeenteraadsverslag een zo volledig mogelijke weergave moet zijn van de raad en kon zich dan ook niet vinden in de stelling van de secretaris die vond dat dit allemaal niet zo dringend nodig was. Toch worden er soms in de varia interessante zaken aangehaald die deze aandacht verdienen in het verslag en daarom ook de inwoners van de gemeente kunnen interesseren. Een weigering om deze variapunten op te nemen kan worden aanzien als een poging om bepaalde informatie aan de burgers te onthouden.  Aarzelend werd toegegeven dat er naar een oplossing zal worden gezocht om aan deze vraag tegemoet te komen.  De andere kant van de medaille zal zijn dat er niet meer informeel zal kunnen worden overlegd zonder dat de variapunten op de officiële agenda worden geplaatst, aldus burgemeester Luyten.


• In het agendapunt over de kapitaalsverhoging van Publi-T waar de gemeente in wil participeren was het dan weer Dorpslijst Ravels die hier bezwaren formuleerde. Fractieleider Van Raak verdedigde de stelling dat er vorig jaar al voldoende bewijzen waren bij het débacle van het Gemeentekrediet om niet meer in deze avonturen te stappen. Burgemeester Luyten repliceerde hierop door te antwoorden dat het geld voor deze kapitaalsverhoging eerst en vooral niet uit de kas van de gemeente moest komen en ook dat 99% van de gemeenten in deze holding participeren om greep te houden op de elektriciteitsvoorziening in Vlaanderen. Toch onthielden de vijf leden van Dorpslijst zich bij de daarop volgende stemming.
• Ook het verlenen van de titel van ereschepen voor Rina Jochems was een breekpunt voor de oppositie, CD&V stemde voor maar N-VA stemde resoluut tegen en ook Dorpslijst onthield zich met de voltallige fractie.
• Schepen Hans Heylen die het containerpark onder zijn verantwoordelijkheden draagt mocht de aanpassing voorstellen voor de contributies van het containerpark. De gemeente Ravels heeft enkele jaren geleden geopteerd om de vervuiler te laten betalen voor zijn eigen afval. Dit beleid heeft tot gevolg gehad dat de prijzen op het containerpark, dat door het IOK wordt uitgebaat, zijn prijzen gevoelig heeft verhoogd. Gemeenteraadslid voor het N-VA, Van Gorp, had haar huiswerk gemaakt en stelde enkele enorme verschillen vast tegenover onze omliggende gemeenten. Schepen Heylen had echter ook niet stil gezeten en was voorbereid op deze interpellatie zodat hij ook kon aantonen dat in de containerparken uit de omgeving die ook werden uitgebaat door het IOK de verschillen niet zo groot zijn en dat deze tegen medio 2014 zowat geheel weggewerkt zouden moeten zijn. Er wordt in deze wel abstractie gemaakt van de containerparken die niet door IOK worden gerund. Bij de stemming kregen we een positieve stem voor CD&V, een njet bij N-VA en een onthouding bij de leden van Dorpslijst Ravels.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren