nic voorzitter_cdv1 maart 2013 – 20.00u

Nic Andriessen wordt de nieuwe voorzitter van CD&V. De Ravelse christendemocraten hebben dat vanavond met 98 % van de stemmen bevestigd op de voorzittersverkiezing. Hij volgt daarmee Hans Heylen op, die op 2 januari schepen van Ravels werd. Andriessen was de enige kandidaat.

Sinds Hans Heylen in het schepencollege trad, werd duidelijk dat de voorzittersstoel van CD&V opnieuw beschikbaar was. Nic Andriessen (21) neemt, gesteund door de partij, zijn plaats in als voorzitter. "Ook ik steun hem onvoorwaardelijk en schoof hem mee naar voren als kandidaat-voorzitter." Zegt burgemeester Walter Luyten.

Andriessen wil de partij mee inhoudelijk en bestuurlijk vernieuwen. "Ik wil het bewijs zijn dat CD&V geen oubollig imago heeft. Onze jonge, frisse ideeën krijgen wel degelijk een plaats binnen CD&V. In Ravels is er geen jongere partijvoorzitter dan ik. Ik wil het gezicht zijn van de vernieuwing en ontwikkeling van onze partij, iets waar ik met volle goesting aan begin." De jongeman wil het christendemocratische verhaal van de partij verder verfijnen naar de Ravelse bevolking. "Want ja, dat verhaal is nog de moeite waard!"

De kersvers voorzitter behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 maar liefst 597 voorkeursstemmen, waarmee hij sinds januari ook mee in de gemeenteraad zetelt. Momenteel werkt hij zijn lerarenopleiding in Vorselaar nog verder af, waar hij in juni normaal afstudeert.

Femke Verheyen werd door JONG CD&V unaniem herbevestigd als jongerenvoorzitter.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren