bannerKim
Op 25 mei zijn het opnieuw verkiezingen … Omdat Groen het belangrijk vindt dat ook vanuit de Kempen mensen een stem krijgen in Brussel, zorgde men op de lijsten ook voor Kempische kandidaten. 
Kim Buyst kreeg de 4de plaats op de Vlaamse Lijst, wat betekent dat ze een reële kans maakt om verkozen te worden. Graag licht ze hier toe waarom ze deze functie ambieert en waarop ze wil inzetten in de komende legislatuur.
verkiezingen-2014-b'Als ik aan ieder van jullie zou vragen wat jullie belangrijk vinden in een beleid, dan ga ik veel verschillende antwoorden krijgen. Maar ze zullen allemaal te herleiden zijn tot één basisgedachte:  Iedereen verdient beter,  dus het beleid met groener en socialer. Niet alleen jijzelf verdient beter, maar ook je kinderen, je kleinkinderen, je ouders en grootouders verdienen beter. Niet alleen zij verdienen beter, maar ook je buurvrouw, je buurman, je vrienden en kennissen verdienen beter. Niet alleen je naaste omgeving, maar ook de Kempen, ook Antwerpen, ook Vlaanderen, ook Europa verdient beter.
En Groen heeft niet alleen de ambitie om het leven van iedereen te verbeteren, we bieden ook concrete oplossingen. Op ons Impulscongres werden een aantal heel haalbare voorstellen gestemd. We willen werk maken van kwaliteitsvolle jobs. Wij gaan voor een slimme kilometerheffing. We willen een basispensioen voor iedereen.  En een voorstel waar ik als eerste werk van zou maken, mocht ik aan de slag kunnen als kersverse parlementair:  meer  aandacht in het onderwijs voor de wereld van de arbeid, met daaraan gekoppeld dat alle jongeren een stageplaats krijgen tijdens hun studie.

Uit recente cijfergegevens blijkt immers dat 59.809 jongeren werkloos zijn; dat is ¼ van alle werkzoekenden of nog een stijging van bijna 7% ten opzichte van vorig jaar. En vaak gaat het dan over werkloosheid in de grote steden, maar ook bij ons in de Kempen zitten veel jongeren zonder job.

Het is belangrijk maatregelen op lange termijn te nemen, maar de jonge werklozen van vandaag hebben nu nood aan onmiddellijke actie. Daarom moeten we inzetten op de totale ontwikkeling van de leerling, naast een persoonlijke en sociale vorming ook inzetten op arbeidsgerichte ontplooiing, creativiteit, maatschappelijke betrokkenheid en ondernemingszin in de ruimere zin van het woord. Daaraan verbonden krijgen jongeren tijdens hun studie een garantie op een stageplaats, doen ervaring op en schuiven relatief makkelijk door naar de arbeidsmarkt.
Op deze manier bieden we de jongeren van vandaag een meer positief toekomstbeeld. Ik geef zelf al vijftien jaar les; als je net als ik dagelijks met deze Y-generatie jongeren te maken hebt, besef je dat zij echt wel over de juiste waarden en normen beschikken. Maar kunnen wij het ze kwalijk nemen dat ze in deze negatieve maatschappij afgestompt geraken? Bovendien bieden we op deze manier Belgische bedrijven de kans om te investeren in hun eigen toekomst.
Dit en een heleboel andere concrete oplossingen zullen de basis vormen van ons  verkiezingsprogramma. Een programma dat ik graag samen met een sterk team mee wil uitdragen en bekendmaken aan het grote publiek. En ja, we hebben met Groen een sterk team. In Turnhout, bijvoorbeeld, heeft onze partij na een turbulente periode  mee een nieuwe meerderheid gevormd. Schepenen Marc Boogers en Astrid Wittebolle legden begin dit jaar de eed af en sindsdien werken ze keihard met stevige bevoegdheden voor een groener, socialer beleid in de stad. Net zoals in 54 andere steden en gemeenten waar Groen mee bestuurt. 

verkiezingen-2014Groen is een partij die aan alle lagen van de bevolking denkt, nu, maar ook zeker in de toekomst. Die het belang van een 'groenere maatschappij' hoog in het vaandel draagt, omdat we maar één aarde hebben. Eentje waar we met eerbied mee moeten omspringen. Maar we zijn ook een partij die realistische voorstellen doet en daarom uiteraard nadenkt over de financiële kant van de zaak. Een partij die solidariteit op de eerste plaats stelt; wat een hele verademing is, in dit land.  Groen staat klaar om deel te nemen aan een beleid dat uiteindelijk een betere toekomst voor iedereen met zich mee zal brengen.

Daarom vraag ik uw vertrouwen op 25 mei !’

Kim Buyst
Kandidaat Groen
4e plaats Vlaams Parlement

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren