PERSBERICHT
Voor onmiddellijke publicatie
Zondag 4 mei 2014

N-VA VRAAGT SCHORSING MEERJARENBEGROTING GEMEENTE RAVELS

Eind vorig jaar maakte de N-VA fractie in de Ravelse gemeenteraad zich ernstige zorgen over de wijze waarop het college van burgemeester en schepenen het financieel meerjarenplan had opgemaakt. Vooral het feit dat de beleidsdoelstellingen en de bijhorende vooropgestelde resultaten niet beschreven werden, kon echt niet door de beugel voor de oppositiepartij.

Volgens N-VA zijn lange termijn doelstellingen en meetbare resultaten immers de kern van een meerjarenbegroting. Het is dé leidraad voor de richting die Ravels uit zal gaan met deze bestuursploeg en het geeft de Ravelse bevolking inzicht in wat er met het belastinggeld gedaan wordt. Daarnaast wordt hiermee het gemeentebestuur ook verplicht om aan het einde van de legislatuur verantwoording af te leggen aan haar inwoners over haar realisaties. Vooral dat laatste zag CD&V niet zitten. Zoals meestal gebeurt tijdens de gemeenteraadszittingen werd alle kritiek van de tafel geveegd en werd de meerjarenbegroting meerderheid tegen oppositie goedgekeurd.

N-VA stelt nu vast dat ook de gouverneur een probleem heeft met de werkwijze van het bestuur in Ravels en dat ook expliciet te kennen geeft. Op 10 april ontving het gemeentebestuur een schrijven van gouverneur Berx waarin zij aangeeft dat het gemeentebestuur gefaald heeft. Ze herhaalt daarbij de opmerkingen die ook de N-VA fractie maakte en vraagt de vereiste aanpassingen in de begrotingsplannen door te voeren.

Het bestuur heeft dus bewust beslist om dit meerjarenplan niet transparant op te stellen. Men kiest er voor om niet transparant te zijn, zowel naar de gemeenteraadsleden als naar de burgers toe.

Voor N-VA is dit de spreekwoordelijke druppel, temeer ze het gebrek aan transparantie van het Ravelse gemeentebestuur in het verleden reeds meermaals aankaartte. Dat het gemeentebestuur in haar antwoord aan de gouverneur laat weten dat het een beleidskeuze is geweest om niet transparant te zijn, kan in dat opzicht des te meer hautain en arrogant genoemd worden. In plaats van hun fout te erkennen, zich aan de regelgeving te conformeren en de burger de noodzakelijke transparantie te bieden, geeft men aan dat het hun keuze is tegen de regels in te willen besturen.

Maar N-VA laat het daar niet bij. Tijdens de gemeenteraadszitting van aanstaande maandag zal ze opnieuw eisen om de meerjarenbegroting aan te passen. De N-VA fractie is deze keer zeer stellig: als de meerderheid opnieuw spelletjes speelt zal ze een klacht neerleggen bij het Agentschap voor Binnenlands Bestuur en de gouverneur verzoeken de meerjarenbegroting van Ravels van hogerhand alsnog te laten schorsen.


[einde bericht]

Voor meer info kunt u terecht bij:
N-VA Ravels
Gert Laurijssen – Fractieleider Gemeenteraad

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren