poltieactie© Politiezone Kempen N-O

Gisterenavond en tijdens een deel van de afgelopen nacht voerden onze Politiezone Kempen N-O een actie tegen diefstallen.

Gelet op de recente cijfers die aantonen dat er voornamelijk diefstallen werden gepleegd in Poppel en Retie werden er controles gehouden op Grens/Goirleweg in Poppel en op Postelsebaan/Zanddijkdreef in Retie.

In Poppel werden ze zoals verwacht geconfronteerd met het gekende drugstoerisme vanuit Nederland, dat de volgende vaststellingen opleverde:

- Er werden 7 PV's opgesteld voor de invoer van softdrugs;
- Er werden 2 PV's opgesteld voor het rijden onder invloed van verdovende middelen, waarbij het rijbewijs onmiddellijk 15 dagen werd ingetrokken.

“Voor één van de bestuurders die stuurde onder invloed ontvingen we tijdens de actie een signalement van de Nederlandse Politie nadat er een melding werd gedaan van een bestuurder die zwalpend over de rijbaan richting Poppel reed.

We konden deze man doen stoppen in onze controlepost en stelden vast dat de man zwaar onder invloed was en daardoor totaal gedesoriënteerd was. Bij de man troffen we een hoeveelheid van de gevaarlijke harddrug Ketamine aan, hetgeen hij ook recent bleek genomen te hebben.

De politie stelde een PV op voor het bezit van verdovende middelen en rijden onder invloed en trok zijn rijbewijs onmiddellijk in voor 15 dagen. Ze konden daarmee voorkomen dat de man nog 45 km verder naar huis reed.”

Tijdens de actie leverden de actieploegen eveneens bijstand aan de interventieploegen ter opsporing van inbrekers die recent hun slag sloegen in Arendonk en Oud-Turnhout en konden ze adequaat reageren op een verdachte situatie in Poppel waarbij mogelijk sprake was van een diefstal van een voertuig door 3 mannen. Uiteindelijk bleek deze situatie door de melder foutief ingeschat en was er weinig aan de hand.

Toch wil men iedereen blijven aanmoedigen om voor elke verdachte situatie de politie te verwittigen.
Ze komen naar eigen zeggen liever een keer te veel dan te weinig.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren