VLAAMSEKRUIS
Beste inwoner van Ravels, Poppel, Weelde en omstreken, 
 
Sinds kerstavond 2014 wordt de ziekenwagen van Ravels uitgebaat door het Vlaamse Kruis. Als nieuwe dienstverlener in jouw streek willen we onszelf dan ook graag even aan u voorstellen. 
 

Bereikbaarheid

ziekenwagen ravelsHoewel we naast het OCMW van Ravels onze vertrekbasis hebben, zijn we enkel telefonisch bereikbaar via het nummer 112. Je kan ons dus niet rechtsreeks bellen. Ook komen aanbellen bij noodgeval is zinloos daar het steeds mogelijk is dat wij uitgerukt zijn naar een ander noodgeval. Daarom, bel steeds naar het nummer 112 en een ziekenwagen komt zo spoedig mogelijk. 
 

Wanneer bel ik 112? 

De dienst 112 bel je uiteraard niet voor hoofdpijn of een sneetje in je vinger. Ook voor gewone, alledaagse ziektes en verwondingen is je huisarts de aangewezen persoon om je te helpen. Naast je apotheker is je huisarts een van je belangrijkste raadgevers! 
 
Is het toch erger met jou of iemand anders gesteld, dan is er de dienst 112. Ernstige valpartijen, verkeersongevallen, hartproblemen, een astma-aanval, een ernstig arbeidsongeval, vergiftigingen, breuken, grote wonden, een bewusteloos persoon…: dat zijn gevallen waarin wij een meerwaarde kunnen bieden. 
 
Je kan ons steeds bellen: 24u op 24u, 7 dagen op 7. 
 

Ziekenhuis

De wet verplicht ons om onze patiënten weg te brengen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Voor jouw gemeente is dat het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout. Tenzij een dokter in specifieke gevallen er anders over beslist, moeten wij je naar daar brengen. 
 

Sirene 

We hebben er alle begrip voor dat je ’s nachts graag rustig slaapt, dat geldt voor ons ook. Maar het verkeersreglement verplicht ons om onze sirene te gebruiken bij dringende oproepen. Voor de veiligheid van andere weggebruikers, die van onze patiënt en die van onszelf hebben we dus vaak geen andere keuze dan de sirene te gebruiken. 
 

We drukken onze chauffeurs wel nadrukkelijk op het hart om hun gezond verstand te gebruiken met betrekking tot de sirene, vooral ’s nachts! 
 

Vragen

Met al je vragen over de werking, eventuele opmerkingen  of misschien zelfs vragen kan je terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; vragen over eventuele facturatie kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gestuurd worden.
 
U kunt ons ook bezoeken op: https://www.facebook.com/112ravels 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren