eik goirle

De gemeente Goirle heeft beslist om dan toch een kapvergunning te verlenen voor de eik waartegen een jongeman uit Poppel vorig jaar de dood vond bij een ongeval.  
Vorig jaar 10 september 2014 werd besloten om een omgevingsvergunning te verlenen aan gemeente Goirle voor het kappen van een zomereik aan de Turnhoutsebaan, ter hoogte van huisnummer 22.
 

Bezwaar tegen kapvergunning ongegrond verklaard.

Tegen dit besluit werden toen, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, bezwaren ingediend. De bezwaren zijn ondertussen in behandeling genomen door de commissie voor bezwaarschriften.
Het college heeft nu besloten om de bezwaren ongegrond te verklaren, derhalve zal tot het kappen van de boom worden overgegaan.
 
Zo’n twintig jaar gelden wilde wijlen wethouder van Goirle, Jos Jansen (CDA) zich nog aan de eikenboom aan de Tunhoutsebaan vastketenen om die te redden. Hij noemde de boom toen “De Heilige Eik van Goirle”.
 
In het kader van de verkeersveiligheid heeft de gemeente nu dan toch de kapvergunning verstrekt. De boom is beschadigd geraakt bij het ongeval aan de Turnhoutsebaan waarbij de 20-jarige Poppelaar Sander Meeusen om het leven kwam in juni 2014.
 
Bron: www.wijgoirlenaren.nl

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren