jongerencross3

Gisteren vond de jaarlijkse Jongerencross plaats op de sportvelden van Unitas in Ravels Eel.

Dit evenement, dat al vele jaren een vaste traditie is, trekt jaarlijks meer dan 1.000 leerlingen uit alle lagere scholen van Ravels aan. De scholen strijden voor de felbegeerde wisselbeker, die dit jaar voor de derde keer kon worden gewonnen door VBS ’t Spoor.

Stralende start onder herfstzonnetje

Ondanks een frisse start met een koude noorderwind en het nog natte gras, zorgde het herfstzonnetje later op de dag voor een aangename sfeer. Rond 9:30 uur klonk het startschot voor de eerste van 24 reeksen, met leerlingen van het tweede leerjaar die als eersten de baan op gingen voor hun wedstrijden. De fanatieke aanmoedigingen van de vele toeschouwers gaven de kinderen al meteen een boost.

De Jongerencross is al jaren een geliefd evenement in de gemeente, en dat bleek ook uit de grote opkomst van zowel ouders, grootouders als supporters uit de buurt. De sfeer zat er meteen goed in, met volop enthousiasme zowel langs de zijlijn als op het parcours.

Geen extra druk, wel veel inzet.

Hoewel de nadruk van de Jongerencross niet op competitie ligt, wordt wel van de kinderen verwacht dat ze hun afstanden volledig afleggen, al wandelend of lopend. De aanmoedigingen van het publiek spelen hierbij een cruciale rol. Vooral de laatste meters van het parcours zorgen altijd voor een heroïsche inspanning van de deelnemers, die ondanks hun vermoeidheid vaak nog een sprintje trekken richting de finish.

Na de finish staat speaker van dienst, Luc Pijpers klaar om de winnaars de verrassen met een live interview. Daaruit leren we vooral dat niet alle winnaars aan sport doen… maar dat het wel de grote meerderheid is die met de zeges aan de haal gaan. Daarbij lijken voetbal, atletiek, volleybal, turnen, BMX, maar ook ballet en paardrijden sporten te zijn die de basis leggen van deze overwinningen.

jongerencross4

De voorlopers, die de kinderen begeleiden op hun route, hadden een drukke dag. Dit jaar waren ze in grotere getale aanwezig, wat geen overbodige luxe bleek. Sommige voorlopers hadden aan het einde van de dag maar liefst 25 kilometer in de benen, een prestatie op zich.

Klassement in handen van team Nick Heyns

Terwijl de wedstrijden zich aaneenregen, was het team van sportfunctionaris Nick Heyns druk bezig om de klassementen bij te houden. Alle kinderen werden na hun race op positie in een lange rij geplaatst, waarna de standen naar het team van Heyns gingen om de tussenstanden bij te werken. Deze vorderingen werden nauwlettend gevolgd, en zorgden af en toe voor verrassende wendingen in de strijd om de wisselbeker.

 GBS De Kleine Wereld triomfeert

Gedurende de dag wisselden de posities voortdurend, en het leek lange tijd een spannende strijd te worden. Uiteindelijk bleek het echter GBS De Kleine Wereld te zijn dat opnieuw de sterkste was na enkele jaren onderbreking. Met deze overwinning wist de school de felbegeerde wisselbeker opnieuw binnen te slepen. Een prachtige prestatie die nog maar eens aantoont dat de leerlingen van de Ravelse school niet te onderschatten zijn.

jongerencross2

Rawepo legde alles vast

Net zoals voorgaande jaren was Rawepo aanwezig om de sportieve prestaties van de kinderen vast te leggen. De fotografen probeerden zoveel mogelijk deelnemers op de gevoelige plaat te zetten, maar door de grote aantallen was het helaas onmogelijk om iedereen haarscherp te fotograferen. Desalniettemin werd er veel beeldmateriaal verzameld, zodat de kinderen trots kunnen terugkijken op hun deelname aan deze bijzondere dag.

Conclusie

De Jongerencross in Ravels is niet zomaar een sportevenement. Het is een dag vol sportieve prestaties, enthousiaste supporters en een prachtige traditie waarin kinderen het beste van zichzelf laten zien. Met opnieuw een geslaagde editie, veel blije gezichten en een stralend herfstzonnetje, kunnen we nu al uitkijken naar de volgende editie van dit sportieve feest. GBS De kleine Wereld zal zich vast en zeker voorbereiden om de wisselbeker volgend jaar wederom te verdedigen.

    Fotoreportages Rawepo

jongerencross1

1rawepo camera  Fotoreeks 1 Aj  -  1490 foto's
1rawepo camera  Fotoreeks 2 LJ  -  809 foto's
1rawepo camera  Fotoreeks 3 RL  -  206 foto's

jongerencross5

 Uitslag Jongerencross

1e plaats: GBS De Kleine Wereld

2e plaats: GBS Klimop

3e plaats: ’t Spoor Weelde-Statie

4e plaats: De Negensprong

5e plaats: GBS De Verrekijker

6e plaats: GO! Talentenschool Blink

uitslag jongerenctross2024 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren