uitreiking laptops2024

Voor de leerlingen van het vijfde leerjaar start het nieuwe schooljaar dit jaar op een wel heel bijzondere manier.

Donderdag 19 september 2024 om 10.00 uur krijgen ze  allemaal een splinternieuwe laptop, uitgereikt door burgemeester Walter Luyten en schepen van Onderwijs Hans Heylen. Deze gulle geste is echter voorbehouden aan de leerlingen van de Ravelse basisscholen.

uitreiking laptops2024 2Overhandiging in gemeentehuis

De eerste officiële uitreiking is al gebeurd om 10.00 uur in het gemeentehuis voor de leerlingen van GBS De Verrekijker uit Weelde. Nadien worden de overige scholen bezocht en krijgen de leerlingen daar hun laptops overhandigd.

Dit jaar heeft het gemeentebestuur maar liefst 169 laptops aangekocht, goed voor een totale waarde van 94.263,76 euro. Deze investering is bedoeld om de vijfdejaars van een stevige, digitale start te voorzien.

Digitale vaardigheden

In onze moderne samenleving zijn digitale vaardigheden onmisbaar geworden. De mate waarin kinderen al op jonge leeftijd digitaal onderwezen worden, speelt een cruciale rol in hun toekomst.

uitreiking laptops2024 3

Met het project ‘Ravels Digitaal’ maakt het gemeentebestuur van Ravels al enkele jaren een flinke inhaalbeweging op het gebied van digitalisering in het leerplichtonderwijs. Elke leerling van het vijfde leerjaar krijgt daarom een laptop, die zowel thuis als op school gebruikt kan worden. De laptop blijft eigendom van de leerling, ook wanneer ze naar het zesde leerjaar gaan. Volgend schooljaar krijgen de nieuwe vijfdejaars een gloednieuw toestel, terwijl de huidige leerlingen hun laptop behouden. Dit doorschuifsysteem zorgt ervoor dat de laptops ook in het secundair onderwijs nog goed van pas komen, zolang minstens één ouder van het kind officieel ingeschreven staat in het bevolkingsregister van de gemeente Ravels.

Toelage voor buitengewoon onderwijs

Voor kinderen geboren in 2013 die om medische redenen of vanwege buitengewoon onderwijs geen school kunnen lopen in Ravels, kunnen ouders een toelage aanvragen binnen het ‘Ravels Digitaal’-project. Hiervoor moet een inschrijvingsbewijs van de betreffende school of zorginstelling worden ingediend. De toelage is bedoeld voor de aankoop van ICT-materiaal of hulpmiddelen om de communicatie van het kind te verbeteren. Ouders dienen hiervoor een verklaring op eer te ondertekenen. Meer informatie hierover vind je op de website van de gemeente via [https://www.ravels.be/toelage-kind-digitaal](https://www.ravels.be/toelage-kind-digitaal).

uitreiking laptops2024 4

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren