Vieren maal vier is een feest... Zelfs RTV is geweest!

In VBS De Negensprong uit Poppel was iets speciaals te vieren vandaag.

Het was niet enkel de laatste schooldag voor de grote vakantie, ook gingen er maar liefst 4 juffen tegelijk met pensioen.

negensprong bus1

negensprong bus2

Dat er een juffrouw geëerd word omdat einde loopbaan zich opdringt is niet zo'n unicum, dit zagen we de laatste jaren wel 's vaker gebeuren. En telkens worden ze in de bloemetjes gezet. Zo zagen we de laatste jaren juffrouw Mia, juffrouw Brigitte en juffrouw Arlette vertrekken... niet zo ongewoon.

Maar nu plots vier tegelijk!
Via de school kregen we 'n beknopte omschrijving van het viertal:

 negensprong1

negensprong 4juff

Juf Leen Remijsen:

ln dienst vanaf 01 /01 /1987 bij De Negensprong. Jarenlang de kleuterjuf geweest van klas 1 KB. Het klasje waar de kleuters naartoe stroomden na de instapklas. Ze heeft samen met de klaspop Jules veel mooie avonturen beleefd in haar klasje. Tijdens de verkeersweek speelde ze toneel als "Flu en Jo", samen met een andere juf.

Juf Marleen Segers

ln dienst vanaf 30/11/2001 bij De Negensprong. Al die tijd de turnjuf geweest op onze school. Met veel overgave en sportiviteit heeft zij alle kinderen van klein naar groot, ingewijd in bewegingsland. Door middel van spel en sport beleefde iedereen leuke tijden in en buiten de sporthal. Jut Marleen organiseerde ook vele jaren alle sportdagen op onze school.

Juf Zjee de Bont

ln dienst vanaf 1/9/1992 bij De Negensprong. Jarenlang was zij de klasjuf van 48. Juf Zjee was een zeer toegewijde leerkracht die steeds oog had voor alle kinderen. Ze gaf les met veel overgave en enthousiasme. Haar liefde voor toneelspelen en voordragen kon ze ook prachtig overbrengen en delen met de kinderen.

Juf llse Van Gauwbergen

ln dienst vanaf 1/9/1993 bij De Negensprong. Gestart als leerkracht, daarna jarenlang de zorgleerkracht van onze school geweest. Met een enorme inzet en kennis was zij voor vele kinderen en ouders een steunpilaar. Na een onderbreking wegens gezondheidsredenen werd zij weder tewerkgesteld op de administratie van de school. Zij vervulde administratieve taken en werd ingezet voor vele verschillende taken. Maar haar belangrijkste taak bleef toch de extra zorg bieden aan de kinderen die net nodig hadden.

negensprong2

Vier maal feest daarvoor halen we de grote middelen boven..

RaWePo was uitgenodigd op de festiviteiten en ging met 3 man sterk: Roger – foto's, André – film en Jan Hoed – foto's, interview en verslaggeving.

Meester Guy haalde met de schoolbus de juffen thuis op. Chauffeur Linda moest hiervoor langs Oud Turnhout, Turnhout en Baarle.... om te eindigen midden op de speelplaats van Dorp 2. Daar werden ze hartelijk en onder luid applaus ontvangen door de leerlingen van beide scholen, want ook Negensprong Dorp 60 was aanwezig.

negensprong meester Guy

Meester Guy, eigenlijk de directeur maar liefst gewoon aangesproken als 'meester Guy' opende de speech net als ik met de woorden: “Vier op 'n rij.”

Eén voor één werden de juffen toegesproken, bedankt en even aan het woord gelaten. Tussendoor was er animatie door middel van voordracht, dans en muziek. Ook gaven de kinderen tekeningen e.d. af. Tijden de interviews lieten de geëerde juffen verstaan dat 'op pensioen gaan' niet synoniem is voor 'achter de sanseveria's gaan zitten brijen'.

negensprong recht

Op de 'to-do' lijstjes staan activiteiten zoals sport (veel fietsen), muziek, tuinieren, en nog veel meer. Juffrouw Leen wordt naar de keuken gekatapulteerd want toen ik haar echtgenoot Hans vroeg wat er nu zoal zou gaan veranderden in het huishouden antwoordde hij, nog vooraleer ik mijn vraag kon afmaken: “Nu staat 's avonds het eten klaar als ik thuis kom, want vroeger was ik vaak eerst thuis en moest ik koken. De microgolfoven deed ik reeds naar de kringloop.” Hij lachte er een beetje bij... Duidelijk een man met een gezonde bourgondische ingesteldheid... je kon het er ook al een beetje vanaf lezen, haha...

negensprong singingJV

negensprong3

Ik stelde meester Guy ook nog enkele vraagjes i.v.m. wat er nu daadwerkelijk op de school veranderd qua werking en of er al opvolging voorzien was voor het op rust gestelde kwartet.

Voor 2 juffrouwen was reeds vervanging voorzien, voor de andere 2 (nog) niet. Maar met een equipe van een 27tal leerkrachten zal er hier en daar wel wat geschipperd worden zodat volgend schooljaar feilloos van start kan gaan.

Nadien werden alle kinderen, de leerkrachten en ook wijzelf getrakteerd op een ijsje, zo'n “raket”, je weet wel.... zo eentje waar Filip Geubels het over heeft in zijn sketch “Het ijsblokje”...

Maar dit is niet voor kinderoren…

Volgend schooljaar is geen pensionering voorzien zei meester Guy, maar elke laatste schooldag is sowieso een beetje feest.

Althans voor de meesten... Het is dan vakantietijd!

negensprong dir jv

1rawepo cameraFotoreportages © RAWEPO / Roger Lemmens & Jan Versweyveld

negensprong poortJVde vier juffen trokken vanmiddag deze poort voor de laatste maal dicht, klaar voor nieuwe uitdagingen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren