1e leerjaar

Eel Kermis zorgde ervoor dat er weer veel mensen naar de jaarlijkse loopkoers van alle kinderen van alle scholen van groot Ravels kwamen afgezakt.

De Jongerencross van Ravels was gisteren gepland, een weekje vroeger dan andere jaren.

De ganse dag was het gezellig druk, ondanks de felle wind en de dreigende wolken waar gelukkig niks uit viel.

Tegen 9 uur in de druppelden de eerste klassen binnen voor hun wedstrijden terwijl de wind aanwakkerde tot zo’n 5 à 6 Beaufort. Gelukkig was de finishlijn wind af zodat de pur sang sprinters nog een deftig sprintje konden trekken en wat plaatsen konden goedmaken.

voorlopers

 De voorlopers die weer talrijk waren komen opdagen daarentegen moesten telkens weer aan de bak om de wind te trotseren en de bende jonge veulens tegen te houden.

De groepen werden naar gelang de leeftijd op verschillende plaatsen losgelaten zodat ze een afstandje evenredig aan hun jonge leeftijd moesten hardlopen. Voor velen is dit echter nog steeds een onoverkomelijke opdracht die slechts met moeite wordt volbracht. Hier wacht nog een taak voor de ouders om hun kroost wat meer uren te laten bewegen, die tijd kan gerust van de schermtijd worden afgetrokken, ze zullen er later dankbaar voor zijn. Opvoeden is uiteindelijk toch ook een stuk verantwoordelijkheid opnemen voor de gezondheid van het kind, hoe moeilijk het ook is.

5e leerjaar

We zagen op bepaalde momenten zelfs kinderen een grote mond opzetten tegen de voorlopers die hen enkel wilden aanmoedigen om hun wedstrijd vol te maken en dat is echt niet OK. We durven nier niet herhalen wat uit die mondjes komt als ze boos zijn….

Gelukkig is het overgrote deel wel gemotiveerd om er het beste van te maken, het hoeven niet allemaal grote atlete(s)(n) te worden. Als ze voelden dat ze in hun laatste recht lijn naar de finish werden aangemoedigd kon er gewoonlijk toch nog een laatste sprintje worden uitgeperst onder luid applaus van de toeschouwers.

2e leerjaar

3e leerjaar

De tussenstand werd door omroeper Luc Pijpers, voorzitter van de Ravelse Sportraad, regelmatig meegegeven zodat iedereen op de hoogte bleef wat de mogelijkheid openhield om tactisch bij te sturen waar nodig. Gelukkig is het algoritme dat door sportfunctionaris en grote bezieler van de Jongerencross Nick Heyns zo ingewikkeld dat het weinig zin heeft om tactisch te lopen. Alle scholen kunnen de wedstrijd winnen, zo is de berekening samengesteld.

6e leerjaar

Op de finishlijn worden alle kinderen volgens aankomst in een rij geplaats. Alle leerlingen kregen een naamkaartje opgespeld met klasgegevens dat na de finish door de vrijwilligers en leden van de Sportraad wordt verzameld. De resultaten worden onmiddellijk ingevoerd in het systeem zodat de tussenstand snel gekend is.

Ondertussen krijgen de kinderen een glaasje water en kunnen ze een appel nemen als ze dat willen. Vanaf dit jaar is er ook gewerkt met de herbruikbare bekers zodat er geen onnodig afval wordt gecreëerd. De bekers weren netjes allemaal opnieuw ingezameld en kunnen een volgende keer opnieuw worden gebruikt. Zo drukt Ravels de voetafdruk en is het beter voor iedereen.

4e leerjaar

11e keer RAWEPO op post.

Rawepo was er dit jaar voor de 11e keer bij. Ik wou even tellen hoeveel foto’ er al zijn gemaakt over de jaren heen, maar dat zou te veel tijd vergen…. Het loopt stilaan naar de 50.000 schat ik zo.

1rawepo cameraFotoreportage Ravelse Jongerencross 2023 © RAWEPO

Hopelijk kan u uw lopers vinden in de enkele duizenden foto’s die André en Luc hebben gemaakt.

1e Leerjaar

2e Leerjaar

3e Leerjaar & eindpodium

4e Leerjaar

5e Leerjaar

6e Leerjaar

 

winnaars spoor

Uitslag Jongerencross

JONGERENCROSS 2023

 podium of niet

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren