DKW Blink Ravels

Vanmorgen stonden 162 in de rij in blijde verwachting van hun eigen persoonlijke laptop.

Dit is het derde jaar op rij dat ons Ravels gemeentebestuur deze actie organiseert.

Gestart in corona pandemie

Het laptop project was een initiatief van toenmalig schepen van onderwijs Carine Couwenberg  naar aanleiding van  de corona pandemie.

Klimop Ravels Eel

Toen kwamen vele families in de problemen omdat onderwijs toen voor lange tijd online diende te gebeuren. Voor kroostrijke gezinnen was het niet evident om elk kind te voorzien van een eigen toestel en de gemeente Ravels schoot als eerste in heel Vlaanderen in actie, nog vooraleer de regering maatregelen begon te treffen waren het laptopproject in Ravels al rond en werden de eerste laptops uitgereikt aan de kinderen

Negensprong Poppel

Dit jaar heeft het gemeentebestuur 162 laptops aangekocht voor een totale waarde van 105.000 EUR om de leerlingen van het 5de leerjaar van een vliegende start te voorzien. Burgemeester Luyten deelde samen met schepen van Onderwijs Hans Heylen en schepen van Cultuur Marion Leemans de toestellen uit aan de kinderen van zes scholen uit Ravels.

Spoor Weelde Statie

Digitale vaardigheden

Digitale vaardigheden zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. De mate waarin kinderen van jongs af aan meegenomen worden in de digitale wereld bepaalt mee hun toekomst.

Het bestuur wil met het project ‘Ravels Digitaal’ een inhaalbeweging maken op vlak van digitalisering van leren en lesgeven in het leerplichtonderwijs. Daarom krijgen de leerlingen van het 5e leerjaar een laptop. Die kunnen ze zowel op school als thuis gebruiken. Volgend jaar nemen ze hun laptop mee naar het 6e leerjaar en ontvangen de leerlingen die dan naar het 5e gaan een nieuw exemplaar. Zo werken we met een doorschuifsysteem. Na het basisonderwijs blijft de laptop eigendom van de leerlingen waarvan minstens één ouder officieel ingeschreven staat in het bevolkingsregister van de gemeente Ravels. Zo zal hij ook zeker van pas komen wanneer de leerlingen de overstap maken naar het secundair onderwijs.

Verrekijker Weelde

Toelage

Ouders van kinderen geboren in 2013 die geen basisonderwijs kunnen volgen in Ravels omwille van medische redenen of omwille van het volgen van buitengewoon onderwijs, kunnen een toelage aanvragen in het kader van het project ‘Ravels Digitaal’. Om een toelage aan te vragen, dient de aanvrager een inschrijvingsbewijs van de school, zorginstelling of voorziening aan te leveren. De toelage dient aangewend te worden voor de aankoop van ICT-materiaal voor het kind of voor hulpmiddelen om de communicatie van het kind te versterken of verder te ontwikkelen. Hiervoor dient de ouder(s) een verklaring op eer te ondertekenen. Je vindt meer informatie via https://www.ravels.be/toelage-kind-digitaal.

Allemaal in de rij...

uitreiking laptops

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren