Kop - afscheid Erik Druyts

Erik Druyts overhandigde vandaag officieel de sleutel van zijn scholen aan Miek Van Eyndhoven, de nieuwe directrice van de gemeentescholen De Verrekijker in Weelde en Klimop in Ravels-Eel. Nadat hij vorige week al zijn plechtig moment had in "den Eel", kreeg de directeur-op-rust vanmorgen nog tal van verrassingen gepresenteerd in het nieuwe scholencomplex van Weelde.

Erik Druyts_-_ontvangstrik Druyts wordt 60, heeft de kaap van 40 dienstjaren bereikt en gaat na 23-jaar directeurschap in onze gemeente dus verdiend met pensioen. En dat na een rijk gevulde onderwijscarrière die pas na omzwervingen naar scholen in ondermeer Turnhout, Merksplas, Rijkevorsel en Olen regelmaat kreeg toen hij in Weelde belandde. Hier werd hij directeur van de vroegere meisjesschool in combinatie met diezelfde functie in de school van Ravels-Eel.

Wanneer in 1997 besloten werd om in Weelde over te gaan tot een fusie van de vrije school met de gemeenteschool bestuurde Erik een aantal jaren zijn school aan de zijde van Jan Dries, toen directeur van die zogenoemde jongensschool. Erik Druyts_-_Sleuteloverdracht_Miek_Van_EyndhovenToen Jan Dries echter op pensioen ging had Erik Druyts plots 3 vestigingen onder zijn hoede. Hij kreeg met andere woorden de leiding en verantwoordelijkheid over zowat 500 kinderen en een veertigtal leerkrachten. Hoewel sommigen dat zagen als het toppunt van zijn carrière woog die opdracht bij momenten erg zwaar. Het voortdurend pendelen tussen de scholen legde Erik geen windeieren en zonder de intense samenwerking met zijn lerarenkorps, zeker die van de Klimop die zijn taken deels mee overnamen, zou dit haast onoverkomelijk geweest zijn.

Toen het Ravelse gemeentebestuur rond 2006 van de Vlaamse regering groen licht kreeg in het dossier rond een nieuw te bouwen school in weelde kreeg Erik Druyts al het ware een adrenalinestoot. Opening-De-Verrekijker-17042014 0043De definitieve aanvragen en vergunningen lieten nog wel even op zich wachten, maar de "drive" om er nog eens flink tegenaan te gaan was er helemaal. En toen er in het najaar van 2012 begonnen werd met de bouwwerkzaamheden had Erik iets om naar toe te werken, iets tastbaars waarmee hij zijn loopbaan mooi zou kunnen afsluiten.

De directeur, die het hele bouwproces met veel interesse volgde en veel tijd en energie stak om alles in goede banen te leiden, was dan ook apetrots toen hij eind augustus 2014 voor een ruim publiek zijn "Nieuwe Verrekijker" mee mocht openen. Erik Druyts_-_AfscheidsredeVooral het feit dat voor het eerst alle leerlingen van Weelde in één school werden ondergebracht maakte hem fier, net zoals de perfecte invulling van de ruimte rond het gemeentehuis waar naast sporthal 't Molenslop en een gloednieuw zwembad nu ook een super modern scholencomplex werd neergepoot. Druyts sprak van een unieke site.

Ook vanmorgen haalde hij de loftrompet nog eens boven. "Ik ben echt tevreden met wat ik achterlaat : een school vol knappe leerlingen, een sterk en tof lerarenkorps, en zeker ook een mooie school. Een school waar plaats is voor 450 leerlingen die in een strak open gebouw met veel licht en met op iedere etage een polyvalente ruimte tussen de klassen erg makkelijk met elkaar kunnen samenwerken. Erik Druyts_-_kado_ouderraadIk ben dan ook blij hier nog even te hebben gewerkt". Vervolgens riep hij zijn opvolgster Miek Van Eyndhoven naar voren. De nieuwe directrice, tot vorig jaar nog leerkracht bij de Verrekijker, kreeg plechtig de sleutels overhandigd van de scholen.

Deze hele woensdag stond trouwens in het teken van het afscheid van "Mijnheer de Directeur". De leerlingen ontvingen hem samen met zijn vrouw vanmorgen vroeg reeds feestelijk door een grote erehaag te vormen vanaf de parking tot aan de ingang van de school. Vervolgens werd hij ontvangen door de kleuters en hun juffen die Erik prompt omvormden tot een zwarte piet die tal van opdrachtjes diende op te voeren. En zo moest hij langs alle leerjaren passeren gedurende de voormiddag, iedere keer weer kreeg hij een opdracht, waarin hij trouwens moeiteloos slaagde.

IMG 5572Als slot was er nog een afscheidsrede aan de trappen van de immense ingangszaal van de lagere school. Namens de leerlingen kreeg de directeur nog een grote schoolfoto aangereikt en een afvaardiging van de ouderraad kwam nog met een leuk cadeau voor hem en een prachtige ruiker voor mevrouw Druyts op de proppen. Het vrolijke schoollied was een mooie afsluiter. Erik Druyts zwaaide zijn kinderen nog een laatste keer uit en werd dan nog even naar de refter geloodst voor een afsluitende receptie. Daar ontving hij namens de gemeente Ravels en uit handen van Burgemeester Walter Luyten en Schepen van Onderwijs Carine Couwenberg nog een passende attentie.

Stilzitten zal Erik met het bereiken van zijn pensioen zeker niet. Als manusje-van-alles zal het klussen hem nooit te veel worden. Bovendien is hij nog steeds aan de slag in twee zangkoren zodat ook die hobby wel zijn tijd zal blijven vragen. En dan hangt hem nog het grootouderschap boven het hoofd, zijn dochter verwacht zeer binnenkort namelijk een kindje.

Proficiat alvast Erik, en bedankt voor al die jaren als directeur van onze school.

Fotoreeks afscheid : Erik Druyts uitgewuifd (PdR)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren