krokus kerk1

Een paar weken gelden gingen we al eens een kijkje nemen aan de pastorij in Weelde om te zien of de kopjes van de krokussen al boven de grond kwamen piepen.

Vanmiddag gingen we terug in een heerlijk lentezonnetje(?) om de eerste krokusbloemetjes te ontdekken.

krokus kerk2Gele kleur houdt de boventoon.

Toen in oktober de bolletjes werden geplant was er niemand die kon zeggen welke kleur de bloempjes zouden krijgen, maar Ravels zou Ravels niet zijn als geel niet aanwezig zou zijn. De Ravelse vlag is namelijk geel blauw.

En kijk eens aan…. Het zijn overwegend gele bloempjes die de kop opsteken.
Hier en daar zien we ook wel wat paars blauwe bloempjes de kop opsteken naast een zeldzaam wit exemplaar, maar geel is toch de hoofdkleur.

Aan het gemeentehuis rond de bomenkrans is de krokuscirkel ook al duidelijk zichtbaar en in de tuin van de pastorij aan St. Michiel is het al een prachtig zicht.

Ook op de andere plekken in onze gemeente zullen de gele bloempjes zeker al goed zichtbaar zijn, we zijn er zeker van dat het onze gemeente een mooie uitstraling zal geven wanneer ze allemaal open zullen staan.
De komende jaren zullen de krokusvelden zich nog uitbreiden zodat we er nog jaren plezier aan zullen beleven.

Dodendraad blijft achter…

Omdat we toch bezig waren gingen we ook even een kijkje nemen op de plaatsen waar schoolkinderen hun knolletjes aan de dodendraad hadden geplant in november.
Aan de grensovergang met Mierde was echter nog maar weinig te merken van bloempjes, de groene blaadjes doen wel hun best maar ze zijn nog niet zover dat de bloempjes al klaar zijn om te gaan bloeien. Ook aan Weelde-Statie en de brug in Ravels is het nog wachten op bloemenpracht.

krokus gemeentehuis 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren