klimaatprotest2

Gisterenmiddag hielden twee klassen van respectievelijk De Verrekijker Weelde en Klimop Ravels-Eel, een kleine klimaatmars richting het gemeentehuis.

Drie leerlingen overhandigden er symbolisch een engagementsverklaring aan de burgemeester om 30% energie te besparen op de beide gemeentescholen. 

Vier klassen werden afgevaardigd door de scholen.

Twee klassen van gemeenteschool De Verrekijker in Weelde en twee klassen van gemeenteschool Klimop uit Ravels- Eel, hielden een kleine klimaatmars naar het gemeentehuis. 

Mie en Gie, de twee mascottes van het klimaat, kwamen met de leerlingen naar het gemeentehuis in Ravels.  Eenmaal aangekomen op het gemeentehuis, vertelden drie leerlingen waarom zij bij de burgemeester kwamen aankloppen. De leerlingen willen 30 % energie besparen op school. Aan het einde van de speech werd de Energy Challenges engagementsverklaring overhandigd aan de burgemeester.  

De Verrekijker en Klimop namen op hun manier deel aan Energy Challenges, onderdeel van een Europees project 2IMPREZS over energiebesparing op school, waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken.

Zie ook www.energychallengesvlaanderen.com voor meer informatie over het project en een overzicht van de deelnemende Vlaamse scholen.

1rawepo camera Fotoreportage Klimaatmars © RAWEPO

 klimaatprotest1

energychallengesinterreg

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren