opruimactie1

Na de geslaagde première van vorig jaar wilde het gemeentebestuur een vervolg breien aan de zwerfvuilopruimactie.
Net als in de eerste editie waren een massa verenigingen snel bereid om mee te werken aan het initiatief om onze gemeente een grote lente schoonmaakbeurt te geven.
 

350 vrijwilligers om mee te helpen.

opruimactie4Met 350 jongens en meisjes waren ze, maar we zagen ook vele grote mensen de grachtkant induiken om een verloren blikje op te rapen of een stuk plastic vakkundig in de vuilzak mikken. 
33 verenigingen spijsden zo hun clubkas een beetje en legden een gezamenlijk traject af van wel 120 km in onze gemeente die er ondertussen weer kraaknet bijliggen. 
 

Ook rare lugubere vondsten.

opruimactie5Hier en daar stootte men wel op onverwachte en soms ook wel eens kwalijk ruikende plastic zakken. Zo meldde een groep dames dat ze een dode kat in een zak hadden moeten opruimen en dat vonden ze er wel een beetje over. Wie in godsnaam dropt er nu een dood huisdier in een plastic zak in het bos.  Iemand met een beetje gezond verstand heeft daar toch wel een andere oplossing voor dachten we.
Zo zagen we ook een ploeg uit Poppel arriveren met een stuk kamerbreed hoogpolig tapijt waar men rustig een hele living mee zou kunnen uitrusten ….. zomaar in het bos gedropt. Sommige mensen schamen zich dus nergens over.
 

Opruimen werkt verslavend....

opruimactie2opruimactie3Het viel trouwens op hoe fanatiek deelnemers waren die meedoen aan deze actie. Zo waren er zelfs enkele teams die spontaan nog enkele straten toevoegden aan hun traject omdat ze dit nodig vonden. Het spoort dus aan om de boel zuiver te houden als men eenmaal aan de gang gaat.
Het resultaat van een voormiddag ruimen was verbijsterend. Na de triage hield men twee volle containers over met zwerfvuil waarvan één die bijna volledig gevuld was met lege drankblikjes. Alles was met de blote hand of met de grijptangen opgeraapt, een indrukwekkend resultaat.
 
fotograaf
Fotoreportage opruimactie(foto's: © Hans Heylen/Rawepo)
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren