opruimers den boomgaard

Vanmorgen vertrokken een aantal bewoners van “den Boomgard” uit Ravels Eel al om hun traject zuiver te maken van allerlei zwerfvuil, gaande van de overal tegenwoordige blikjes tot plastic en andere, dikwijls niet snel afbrekende materialen die anders voor jaren onze buurten blijven vervuilen. De “Boomgaarders” doen dit graag en vol enthousiasme, hoewel er vanmorgen toch een snerpend koude wind waaide.
 

Drie doelstellingen

Het gemeentebestuur hecht een enorm belang aan het drieluik dat achter deze actie schuilgaat:
Ten eerste is deze actie een ideale oplossing om de dienst milieu ademruimte te geven. Regelmatig wordt deze dienst belast met het ruimen van al dit zwerfvuil dat langs de wegen in de grachtkanten sukkelt te beperken. Op deze manier blijft Ravels een mooie en nette gemeente waarop we met z’n allen trots mogen zijn.
Als tweede punt halen 32 verenigingen met deelname aan deze actie een mooi extraatje binnen op hun subsidie toelage. In totaal wordt er 9.400 € uitbetaald aan de verschillende verenigingen die deelnemen aan deze actie wat voor vele verenigingen het verschil kan betekenen om een project door te laten gaan of af te haken wegens  financiële beslommeringen. 
Het sensibiliseren van alle burgers om zich niet te bezondigen aan de vervuiling is misschien wel het belangrijkste aandachtspunt in het hele project. We willen zover komen dat het schaamrood op onze wangen komt staan wanneer je wordt betrapt op het wegwerpen van afval in de natuur….. we willen voor onze kinderen en kleinkinderen een leefbare wereld achterlaten en dit blijft een gevecht dat nooit stopt.
 
opruimactie2015 
 

Motto blijft uiteraard bestaan: “De vervuiler betaalt!”

 
‘De vervuiler betaalt’ is voor het gemeentebestuur van Ravels het uitgangspunt voor een billijk duurzaam beleid! Dat gaat van afvalverwerking tot het aanpakken van hinder. Het gemeentebestuur streeft ernaar om zwerfvuil te bestrijden via preventiecampagnes maar ook om, met ondersteuning van de politiezone, hard op te treden tegen sluikstorters. 
 
In de eeuwigdurende strijd tegen die  groep van vervuilers  wil het gemeentebestuur ook de burgers via de verenigingen actief betrekken. Daarom wordt er morgen zaterdag 18 april  de tweede  zwerfvuilopruimactie georganiseerd. 
Erkende Ravelse jeugd-, sport- en cultuurverenigingen en ouderraden kunnen een gemeentelijke subsidie krijgen als ze deelnemen aan de zwerfvuilopruimactie.
Elke vereniging heeft al gekozen uit de knelpuntenlijst voor het traject dat ze wil opruimen. Zo staat ze, in ruil voor een mooie subsidie, mee in voor het proper houden van de gemeente en geeft ze een duidelijk signaal naar de overtreders dat zulk gedrag niet hoort. 
 
Als deelnemer krijgen de deelnemers allemaal gratis werkhandschoenen, een grijptang, vuilniszakken, een verfrissing voor onderweg en achteraf een drankje tijdens de samenkomst aan de gemeentelijke werkplaats als iedereen verzamelt omstreeks het middaguur.
 
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren