Sluikstorten-800Onze gemeente zal samen met de politie strenger gaan optreden tegen sluikstorters. Deze vorm van milieuvervuiling neemt namelijk steeds grotere proporties aan en daar wil men nu paal en perk aan stellen door geperperde boetes uit te schrijven wanneer een vervuiler wordt gesnapt. Gevonden zwerfvuil zal nader onderzocht worden om achter de identiteit van de afzender te komen. Zo zullen bijvoorbeeld gevonden vuilzakken worden "uitgekamd".

Deze aktie wordt niet enkel in Ravels gehouden, maar ook in onze buurtgemeenten Arendonk en Retie die net zoals ons dorp in de politiezone Kempen Noord-Oost liggen.

Sluikstorten centrum_Weelde-800Ook onze burgemeester wil dat het sluikstorten stopt. Niet enkel omdat het gaat om een illegale daad, maar ook omdat er ook steeds meer inwoners komen klagen over achtergelaten afval. En dat gaat dan niet enkel over winkeltassen met resten of grote vuilzakken, maar ook over oud meubilair, autobanden, matrassen of bijvoorbeeld lege vaten.

Het is natuurlijk gemakkelijk om resten of materialen te dumpen in landelijke gemeentes als Ravels liet Walter Luyten nog optekenen. Dat kan meestal ook onopgemerkt langs bossen of afgelegen landwegen. Maar als er iets gevonden wordt zal er in de toekomst nauwkeuriger gezocht worden naar zaken die kunnen leiden naar de daders. Hierbij wordt gedacht aan bonnetjes, briefomslagen of notities die mogelijk tussen het vuil liggen. De hele aanpak die nu op poten wordt gezet is een samenwerking tussen gemeentelijke diensten (technische en milieudienst), milieuambtenaren en politiediensten (agenten van zone Kempen Noord-Oost en het parket).

Vuilzak achterlaar-800Mocht iemand ontmaskerd worden dan riskeert deze een zogenaamde GAS-boete van liefst 350 euro, een bedrag waarvoor je toch al heel wat afval op een legale manier kan afvoeren. Je bent gewaarschuwd.

Ook het RAWEPO-team trof de afgelopen maanden al meermaals achtergelaten afval langs bossen of wegen zoals blijkt uit bijgevoegde foto's.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren