elz reservelijst

Landelijk werd gecommuniceerd dat je je vanaf vandaag kan inschrijven op de reservelijst via het onlineplatform QVAX. 

Eerstelijnszone Kempenland geeft echter de voorkeur aan hun reeds opgestelde reservelijst waarop zich ondertussen een 13.000-tal inwoners registreerden.

Dr Bayens legt uit.... 

“Een tweede lijst zou voor ons veel extra werk betekenen en het zal er voor zorgen dat mensen er niet meer aan uit zullen kunnen” haalt dokter Kris Bayens, voorzitter Eerstelijnszone Kempenland aan.

Inwoners die behoren tot de Eerstelijnszone Kempenland moeten zich dus niet (nogmaals) registreren via QVAX. “Dit neemt niet weg dat de lijst via Qvax in de gaten zal gehouden worden om zo geen mensen over het hoofd te zien die zich ingeschreven hebben” voegt dokter Kris Bayens hieraan toe.

Iedereen ouder dan 18 jaar kan zich inschrijven. Wanneer je precies gevaccineerd zal worden, hangt af van de overschotten in het vaccinatiecentrum. Elke dag worden een paar dosissen niet gebruikt door last-minute annuleringen en door no shows. Wanneer een vaccinatiecentrum op het einde van de dag klaargemaakte spuitjes over heeft, kan het mensen op die reservelijst oproepen via e-mail, telefoon of sms (die gegevens worden gevraagd als je je registreert). Bedoeling is dat de opgeroepen mensen dan binnen het uur naar het vaccinatiecentrum kunnen komen voor hun inenting.

Ook binnen de reservelijst respecteren we de rangorde die in de vaccinatiecampagne geldt en die gebaseerd is op leeftijd en prioritaire groepen. Je staat dus niet bovenaan de lijst als je je eerder inschrijft.

Houd er rekening mee dat een inschrijving op de reservelijst GEEN garantie biedt dat je ook effectief eerder gevaccineerd zal kunnen worden.

Meer informatie: www.elzkempenland.be

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren