afspraak wijzigen

Dagelijks ontvangen de medewerkers van het callcenter ELZ Kempenland heel wat oproepen. Op een piekdag ontvangen ze al snel meer dan 1.500 telefonische oproepen.

De telefonisten worden momenteel overspoeld met vragen over de reservelijsten of met de vraag om op hetzelfde tijdsstip als hun partner gevaccineerd te worden. 

Deze overbelasting zorgt ervoor dat mensen die reeds een uitnodiging voor hun vaccinatie ontvingen, en hun afspraak willen bevestigen of verplaatsen, het callcenter niet kunnen bereiken. De reden voor deze grote hoeveelheid oproepen is onvolledige informatie die in de circulerende uitnodigingsbrief is opgenomen omtrent de inenting van partners. Partners kunnen zich enkel en alleen op hetzelfde moment laten vaccineren wanneer beide personen reeds een uitnodiging ontvingen en bijgevolg bekend zijn in onze planning.

TELEFOONNUMMER

Het callcenter is elke werkdag bereikbaar tussen 8.00 uur en 17.00 uur via het nummer 014 39 56 56.

VEELGESTELDE VRAGEN

Via de veelgestelde vragenlijst worden al heel wat antwoorden geformuleerd. We roepen inwoners dan ook op om eerst daar te kijken alvorens naar het callcenter te bellen. De telefooncentrale van de ELZ Kempenland is in eerste instantie bedoeld voor:

  • het bevestigen, wijzigen of annuleren van afspraken.
  • Ook voor mobiliteitsadvies kan men bij de telefooncentrale terecht.
  • Voor medische vragen of advies neemt men best contact op met de huisarts.

FOUTJE GESLOPEN IN UITNODIGINGEN.
luc opdebeeck

Verder berichtte de Vlaamse overheid op 19 maart 2021 dat er verschillende ouderen en zorgprofessionals die al recht hadden op hun vaccinatie werden overgeslagen door een fout bij het verzenden van de uitnodigingen. Intussen is die gecorrigeerd en zal die doelgroep spoedig een uitnodiging voor hun eerste inenting ontvangen.  

“Sinds het openstellen van de reservelijst schreven heel wat mensen zich in, bijna 12 000 inwoners. Dit geeft aan dat velen wachten op hun prik”, meldt Luc Op de Beeck, ondervoorzitter voor ElZ Kempenland. ‘We vernemen dat dit vragen oproept bij de prioritaire groepen voor vaccinatie. Ik wil hierbij benadrukken dat we het vaccinatieschema blijven volgen: eerst de 65 plussers, dan de 45 plussers met risico en daarna de rest van de bevolking. De reservelijsten worden aangesproken wanneer mensen niet komen opdagen voor hun vaccin en dit dreigt verloren te gaan. En dat laatste willen we te allen tijde vermijden.”

Momenteel werden in de ELZ Kempenland 20% van de 65-plussers gevaccineerd. Mensen worden uitgenodigd naargelang de toelevering van vaccins. Inschrijven voor de reservelijst kan via www.elzkempenland.be. Inschrijven voor de reservelijst met hoogrisicopatiënten kan via de huisarts. Hoogrisicopatiënten zijn patiënten met een hoge kans op overlijden als zij het coronavirus oplopen, de huisarts is dan het best geplaatst om te oordelen of iemand een hoog risico loopt of niet”, besluit dokter Kris Baeyens.  

© RAWEPODr Kris Bayens bij het opzetten van de eerste "Outbreak Response Team" in zone Kempenland te Poppel.

Meer informatie: www.elzkempenland.be.

Het callcenter is elke werkdag bereikbaar tussen 8.00 uur en 17.00 uur via het nummer 014 39 56 56. Tijdens de weekends en feestdagen zijn ze gesloten. 

E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bron: www.ravels.be

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren