De Nederlander Bas H. die begin december 2 tienermeisjes doodreed op de grens tussen Weelde-statie en Turnhout blijft voorlopig op vrije voeten. Meer nog, de 30-jarige bestuurder van de betrokken bestelwagen wordt zelfs niet uitgeleverd aan ons land. Het verzoek tot uitlevering werd gisteren ingetrokken, om juridisch-technische redenen volgens het parket.

Bas H. pleegde na de aanrijding vluchtmisdrijf. Dorien en Joyce, de vriendinnen van 19 en 16 jaar, stierven langs de weg. De man kon snel worden opgepakt en zat even in voorhechtenis in Nederland. De rechter in Amsterdam besliste op 16 december de man onder voorwaarden vrij te laten in afwachting van de uitlevering. Hij moest zijn paspoort inleveren, in Gilze boven zijn motorzaak gaan wonen en zich wekelijks melden bij plaatselijke politie.

Gisteren zou de rechter in Amsterdam zich normaal uitlaten over de uitlevering van Bas H., maar de Turnhoutse onderzoeksrechter had reeds op 3 januari laten weten dat ze het verzoek tot uitlevering introk.

Volgens het parket is dit enkel om juridisch-technische redenen gebeurd en is het zeker niet zo dat het onderzoek wordt stopgezet. Het Turnhoutse gerecht wou zo snel mogelijk doorgaan met het hele onderzoek en wilde niet meer wachten omdat de uitlevering te lang aansleepte. Door deze gang van zaken is Bas H. nu wel terug een vrij man zonder voorwaarden.

Er zijn nog drie pistes mogelijk. Ofwel levert het gerecht binnenkort een nieuw uitleveringsbevel uit, ofwel wordt hij opgepakt zodra hij zich op Belgisch grondgebied begeeft, ofwel wordt aan de betrokkene gevraagd zich vrijwillig te melden als de onderzoeksrechter hem wil verhoren.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren