Miguel Van_Kriekinge_2De 26-jarige Dave De Kock komt morgen, donderdag 12 januari,  voor de strafuitvoeringsrechtbank. Dat gebeurt op eigen verzoek omdat hij zijn invrijheidstelling heeft aangevraagd. De Kock zit nu drieëneenhalf jaar in de cel maar kreeg tien jaar nadat hij de 2-jarige Miguel Van Kriekinge een fatale klap op het hoofd gaf in de zomer van 2008.

Dave De Kock kreeg in februari 2010 een effectieve gevangenisstraf van tien jaar opgelegd voor kindermishandeling. In juli 2008 had hij de 2-jarige Miguel Van Kriekinge uit  Weelde-Statie een zware klap op het hoofd gegeven, een slag die de peuter enkele dagen later fataal werd.

De moeder van het jongetje, Sandra V, had destijds een relatie met De Kock. Met de echter vader van het slachtoffertje, Mike Van Kriekinge, had zij al enige tijd gebroken. 

Tijdens het onderzoek werd al snel duidelijk dat er eerder al sprake was van ernstige kindermishandeling door De Kock. Mede daarom kreeg ook Sandra V. toen twee jaar met uitstel.

Onlangs vroeg De Kock dus al zijn vrijlating aan. Juridisch gezien kan dat omdat veroordeelden die minder dan 30 jaar of levenslang kregen, slechts 1/3 van hun straf moeten uitzitten als zij tenminste voldoen aan alle voorwaarden om weer in de maatschappij opgenomen te kunnen worden. Vraag is nu echter of de rechter morgen zal ingaan op het verzoek van De Kock.

De entourage van Miguel Van Kriekinge is alvast zwaar teleurgesteld in het huidige rechtsysteem. Zij begrijpen niet dat iemand die veroordeeld wordt voor kindermishandeling met de dood tot gevolg al vervroegd vrij zou kunnen komen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren