De 31-jarige wapenhandelaar bij wie einde november vierhonderd wapens en heel wat munitie in beslag werden genomen, is gisteren onder voorwaarden vrijgelaten. Hij mag geen wapens meer bezitten of verhandelen en hij moet werk gaan zoeken. Bovendien moet hij binnenkort nog voor de strafrechter verschijnen.

Toon Boermans baatte al meer van vijf jaar een bloeiende wapenwinkel uit in Ravels. Er leek geen vuiltje aan de lucht totdat de politie een inval deed aan de Grote Baan. De ordediensten stuitten op een gigantische hoeveelheid wapens en munitie, in totaal zo'n vijf ton. De ontmijningsdienst Dovo werd erbij gehaald om alles leeg te ruimen. Er werden zelfs kalasjnikovs, Joegoslavische handgranaten,  scherpschuttersgeweren en geladen riotguns van achter de toonbank gehaald en er was sprake van een illegale schietstand.

De advocaat en ook familieleden van Boermans spraken van een uit de hand gelopen hobby, maar de rechter tilde erg zwaar aan de feiten. De handelaar werd opgesloten en kwam pas afgelopen vrijdag vrij, na twee maanden van voorarrest, en dat onder erg strikte voorwaarden. Hij zal zich later nog moeten verantwoorden voor de strafrechter.

De voorwaarden die bij zijn invrijheidstelling werden gesteld zijn het feit dat hij geen wapens meer in zijn bezit mag hebben, geen wapens meer mag verhandelen en geen banden meer mag hebben met personen die in het "wapen-milieu" zitten. Bovendien moet hij werk gaan zoeken en moet hij bij een eventuele verhuizing telkens zijn nieuwe adres melden aan justitie.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren