drugs produkten
Van de zeven personen die betrokken waren bij cannabisteelt en de aanmaak van amfetamines zijn er zes veroordeeld door de Turnhoutse rechter. De celstraffen varieren van 12 tot 24 maanden. Er is ook een bedrag van 176.000 euro verbeurd verklaard en een van de verdachten moet een schadevergoeding van 60.000 euro betalen aan Iveka.

De bal ging aan het rollen toen op de luchthaven van Zaventem in juli 2012 een lading apaan werd onderschept door de politiediensten. Een vracht vanuit China die bestemd was voor een adres in Poppel. In totaal vonden de speurders ruim 600 kilo van het goedje dat gebruikt voor de aanmaak van BMK, een synthetische drug die dan weer gebruikt wordt voor de aanmaak van speed. Het onderzoek leidde ook naar enkele plantages.

Drugs per_postTwee plantages werden in augustus 2012 aangetroffen in een loods achter de woning van Adrianus V.D.B. (64) en Ida M. (63) in de Beekseweg in Poppel. Daar stonden 331 cannabisplanten en 250 stekplanten. Bij hun 43-jarige buurvrouw Ria M.stonden 350 planten in de stal. V.D.B. en zijn echtgenote beweerden dat het gedeelte van de loods werd verhuurd aan een Poolse dame en dat ze niets van de plantages afwisten. Maar ook aan de buitenkant van de loods werden afvalresten van plantages gevonden. Adrianus V.D.B. en Ida M. waren eerder ook al betrokken bij de drugsbende die speed verhandelde via café De Burcht in Poppel.

Bij Ria M. stonden eveneens tien kartonnen dozen met gistingsflessen en distilleerkolven. Die materialen worden gebruikt voor de aanmaak van amfetamine. Voor de productie van amfetamine is apaan nodig en dat werd geleverd op een adres aan de Tilburgseweg.

In dat pand, dat eigendom is van V.D.B., verbleef de 25-jarige Nederlander Jaro K. Hij beweert dat hij in opdracht van enkele Nederlanders apaan liet leveren op zijn adres.

Volgens de openbare aanklager zouden met alle grondstoffen en produkten opbrengsten gemaakt kunnen worden van zowat 600.000 euro.

Gisteren bepaalde de strafrechter de strafmaat, enkel Ida M. kreeg de vrijspraak.
Adrianus V.d.B. uit Poppel kreeg een celstraf van twee jaar en Ria M. werd veroordeeld tot 30 maanden cel. De Nederlander Jaro K.kreeg eveneens twee jaar gevangenisstraf.

Drie handlangers kregen elk een jaar celstraf. Het gaat om Johannes C., Deny F. en Robert V.

De rechtbank verklaard ook een bedrag van 128.000 euro van Adrianus V.D.B. verbeurd en ook 46.000 euro van Jaro K. Aan electriciteitsmaatschappij Iveka moet V.D.B. een schadevergoeding van 60.000 euro betalen vanwege het illegaal aftappen van elektriciteit.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren