Dregging Ravels
Er zit schot in de zaak rond de moord op de 41-jarige Stefaan Bekaert uit Menen waarvan zijn wagen in februari werd gevonden aan het kanaal Dessel-Schoten in Ravels. In het Nederlandse Arnhem zijn namelijk een Nederlands koppel en hun minderjarige zoon opgepakt door een arrestatieteam.

De 2 Arnhemmers werden dinsdagavond door een arrestatie-eenheid in de Arnhemse volksbuurt De Geitenkamp ingerekend. De vrouw van 40 werd in de woning van haar moeder aan de Jagersweg door zwaarbewapende agenten gearresteerd. De man (50) zou vlak bij zwembad Valkenhuizen zijn opgepakt. Ook hun minderjarige zoon is meegenomen, zo bevestigde intussen het Kortrijkse parket.

bekaertTegen het trio liep een internationaal aanhoudingsbevel nadat de man van het koppel was gefilmd toen hij in de Kempen geld afhaalde met de bankkaart van het slachtoffer.Het parket kon of wilde niet bevestigen dat de man die werd aangehouden in Nederland de persoon is die geld afhaalde. Dat maakt deel uit van het verdere onderzoek.

Bekaert kende het Nederlandse koppel, dat voor zijn verdwijning eind januari zelfs een tijd in zijn woning verbleef. Met de dood van de Menenaar was opeens ook geen spoor meer van de Nederlanders. Tot enkele dagen nadien zijn auto werd teruggevonden aan een kanaal in Ravels en ook bleek dat er geld was afgehaald met de bankkaart van Bekaert. De speurders slaagden erin de verdachten te identificeren.

De aanhouding kan tot de doorbraak leiden in het onderzoek naar de bizarre moord op vrijgezel Stefaan Bekaert. Er werd al een tijdje in de richting van Nederland gekeken. Intussen werd het kanaal in Ravels al enkele malen gedregd met als doel het mogelijke moordwapen, een mes, te vinden. Die zoekaktie leverde echter niks op.

De rechter beslist binnen 3 maanden over uitlevering van het gezin. Justitie in België vraagt de uitlevering van de 3 en wil nagaan welk hun aandeel is in de dood van de inwoner van Menen. Het gezin is bekend bij het Nederlandse gerecht voor onder meer overlast, drugs en diefstallen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren