Paul Van Tigchelt spg
Paul Van Tigchelt, geboren en getogen in Weelde (als zoon van den bakker), heeft vorige week dinsdag zijn eed afgelegd als substituut-procureur-generaal voor de eerste voorzitter van het hof van beroep, de raadsheren, het parket-generaal en de griffiers. Hij verlaat daarmee het Antwerpse parket in het vlinderpaleis om op te schuiven naar het parket-generaal op de Waalsekaai in Antwerpen.

Paul Van Tigchelt startte in 1998 als parketjurist en ging drie jaar later als gerechtelijk stagiair aan de slag. In 2003 werd hij substituut-procureur des konings.

Van Tigchelt werd daarna gedetacheerd naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en was tot 2008 de woordvoerder en adjunct-kabinetschef van minister Patrick Dewael (Open Vld).

Bij zijn terugkeer naar het parket belandde Van Tigchelt eerst in de sectie lokale criminaliteit, maar later werd hij de referentiemagistraat 'drugs' op de sectie georganiseerde criminaliteit. Eén van zijn laatste wapenfeiten was de zaak rond douanier Tim D., die een crimineel netwerk leidde dat minstens 10,9 ton cocaïne invoerde via de haven. Paul was ook persmagistraat.

Hof-van-Beroep-Antwerpen-gebouw-450x335Van Tigchelt werd onlangs door de hoge raad voor justitie voorgedragen voor de vacature van substituut-procureur-generaal bij het hof van beroep in Antwerpen, een functie die hij dus nu ook effectoef te pakken heeft.

De Antwerpse procureur-generaal, Yves Liégeois, prees zijn nieuwe kracht voor zijn innerlijke vuur en doorzettingsvermogen. Van Tigchelt werd ook bedankt voor zijn harde werk en vele verwezenlijkingen.

Afgelopen weekend was het nog te gast bij RTV-Kempen waar hij werd uitgenodigd voor een gesprek binnen het item "onder 5 ogen". Onderstaande link verwijst naar het intervieuw :

Paul Van Tigchelt op RTV

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren