GroenRavels groepsfoto lijstKlik op de afbeelding voor groter formaat

Luc Quirijnen, voorzitter van Groen Ravels, presenteert de Groenlijst voor de lokale verkiezingen van 13 oktober.

De ploeg die aantreedt, is een mix van nieuwe gezichten en ervaring. Samen willen ze werken aan een gemeente waar je jong kan zijn en oud wil worden.

Dat Kim Buyst (48) de lijst trekt, is geen verrassing. Zij werd in juni herverkozen als parlementslid. ‘Mensen mogen vertegenwoordigen, dat is een voorrecht dat je moet verdienen door hard te werken, door samen te werken en door te luisteren,’ zegt Buyst daarover, ‘En daarvoor kunnen mensen op mij rekenen.’ Ook in 2018 trok zij de lijst, waarna zij Groen Ravels nieuw leven inblies.

Wanneer we haar vragen over hoe zij de toekomst van Ravels ziet, antwoordt de lijsttrekker: ‘Ik zie veel groeikansen in onze gemeente. Het wordt bijvoorbeeld hoog tijd voor een doordacht plan rond de inrichting van onze gemeente. Het kan toch niet dat er overal grote gebouwen opduiken, zonder visie of inspraak? We zien ook dat er nood is aan levendige en gezellige dorpskernen en aan duurzame samenwerking tussen landbouw en natuur. Daarom ben ik opnieuw kandidaat voor de lokale verkiezingen. Ik mag een sterke lijst aanvoeren, met oude en nieuwe gezichten, en dat maakt mij strijdvaardiger dan ooit.’, aldus Buyst.

GroenRavels trio lijstWillem Van Pelt (34) en Els Potters (43) vullen de top 3 aan. Willem is gekend als bio-tuinder van Groentegeweld in Weelde en Els hield de voorbije zes jaar, samen met Kim, de groene vinger aan de pols in de gemeenteraad.

Jong en oud zijn vertegenwoordigd op de Groenlijst. Zo willen Nena Huijbregts (19) en Paul Van Baelen (72) uit Weelde mee ijveren voor een Ravels waar iedereen zich goed voelt en gehoord wordt, een gemeente waar je jong kan zijn en oud wil worden. Groen verwelkomt ook nieuwe gezichten uit de verschillende deeldorpen, zoals Annemie Dries (56) uit Poppel, Katrien Dhondt (50) uit Ravels-Eel en Frank De Jonge (54) uit Ravels.

‘Ik ben trots op al deze mensen, die ook stuk voor stuk meewerkten aan ons programma’, besluit Luc Quirijnen, ‘Zo willen we bijvoorbeeld een maandelijkse boerenmarkt, een fietsplan met fietsvriendelijke routes en overdekte fietsparkings, een gemeentehal in handen van onze jongeren, wijkbudgetten voor als je samen met je buurt een project wil opstarten en een vragenkwartier op de gemeenteraad, om maar enkele van onze concrete voorstellen te noemen.’

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren