voorstelling cdv kandidaten 2018

Gisterenavond stelde CD&V haar kandidaten voor die op 14 oktober graag uw stem zouden krijgen op de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Naast de oude kern die al jaren onze gemeente bestuurt zagen we ook nieuwe gezichten op het podium klimmen die zich willen inzetten voor de Ravelse burgers.

20180907koen rombouts

Koen Rombouts  noemde hem al de Ravelse “Niels de Stadsbader” maar zelf houdt hij het liever op doelman van KFC Dessel, Jens Van Loon was de presentator van de avond.

Jens mocht als vlotte jongeman de avond aan elkaar babbelen en de eerste die hij mocht aankondigen was voorzitter Nic Andriessen die de  eerste  keynote speech voor zijn rekening nam.

Nic Andriessen, nog steeds jongste voorzitter van CD&V.

Vanaf de eerste keer dat we Nic hoorden spreken herinneren we ons nog dat hij een bevlogen redenaar is, een soort “Demosthenes van zijn tijd”. Ook gisteren was Nic, ondanks zijn jonge leeftijd, weer  de juiste man om de richting aan te geven die CD&V wil uitgaan in de komende zes jaar als de kiezer zijn partij de kans daartoe geeft.

Koen Rombouts stuurt “Wederkerende Groeten uit Ravels.”

Na voorzitter Andriessen kwam het andere CD&V boegbeeld en OCMW voorzitter Koen Rombouts even een lans breken voor de kandidaten van CD&V die voor de provincie op de lijst staan, want dat zouden we bijna vergeten. Op 14 oktober worden ook de provincieraden verkozen en speciaal daarvoor was het Kempens boegbeeld voor de CD&V lijst, Peter Bellens naar Ravels afgezakt. De gewone burger beseft dikwijls niet genoeg hoe belangrijk het is om de juist namen aan te duiden voor de provincieraad, want het is daar dat bovenlokale budgetten voor projecten worden toegewezen voor vele zaken die ons als landelijke gemeente aanbelangen. Bellens kwam de noodzaak bepleiten om minimaal 3, hopelijk meer leden van zijn CD&V team  in de provincieraad te krijgen.

Chant' Ami zorgt voor de muzikale omlijsting van de avond.

 

20180907walter luyten

Lijsttrekker Walter Luyten stelt zijn ploeg voor.

“Wie snel wil gaan, moet alleen gaan. Wie ver wil gaan moet samen gaan.” 

Na de voorstelling van de kandidaten voor de provincie kwam Chant ‘Ami als intermezzo enkele luisterliedjes brengen die als bruggetje moesten dienen om te komen tot het zwaartepunt van de avond, de speech van onze huidige burgemeester Walter Luyten en de voorstelling van de 23 kandidaten. Dit gebeurde in samenwerking met de voorzitter van de gemeenteraad, notaris Filip Segers.

Onder de kandidaten zijn heel wat nieuwe kandidaten te vinden. Allereerst hebben we Marion Leemans uit Poppel die overstapte van de Dorpslijst na het ter ziele gaan van deze lokale gemeentepartij. Zij kreeg een erg mooie tweede plaats toegewezen na ongetwijfeld fikse onderhandelingen met de vroegere partijleden.

Naast Marion zijn er echter nog namen die nieuw zijn in de politiek. Zo vinden we de youngsters Kaat Pelkmans en Jeroen Meeusen voor de eerste maal op een verkiezingslijst. Beiden komen uit het jeugdwerk  maar nu willen ze hun engagement verder zetten in de grotemensen politiek. Ook bij de  andere nieuwe kandidaten is engagement het toverwoord bij uitstek. Koen Vansweevelt, Ann Cnaeps-Jansens, Wendy Jansen en de voorzitter van de huidige cultuurraad Filip Hendrikx, allemaal nieuwe gezichten die van CD&V een sterk team maken. Last but not least is er nog nieuwkomer Jacqueline Versmissen. De immer goedlachse Jacqueline heeft al wel wat meer jaren op de teller maar is daarom niet minder geëngageerd als “leading-lady” bij KWB Ravels Centrum.

 

De CD&V lijst

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren