jaarrekening ravels2015
Maandagavond werd in de gemeenteraad de jaarrekening 2015 besproken.
Voor sommigen een saaie bedoening, maar de cijfers leren ons heel veel over de financiële toestand van onze gemeente.
 
Het was ontvanger R. Caymax die voorafgaand aan de zitting een uitvoerige presentatie gaf van de financiële draagkracht van de gemeente.
 
Door middel van een Powerpoint presentatie werden de resultaten bekeken en toegelicht. Voor diegenen die hierin zijn geïnteresseerd kunnen deze hieronder kunnen downloaden en nader bekijken. 
 
In 2015 had de gemeente voor € 19.840.734 ontvangsten en € 14.662.419 uitgaven, er is met andere woorden een exploitatieoverschot van € 5.178.315.
Dit positieve saldo is een gegeven waar vele buurgemeenten alleen maar van kunnen dromen.
 

Tevreden burgemeester 

Burgemeester Walter Luyten en met hem de hele fractie was dan ook heel tevreden met dit resultaat want dit betekent dat de gemeente enerzijds voldoende financiële draagkracht blijft houden om de geplande investeringen uit te voeren en anderzijds de belastingen onveranderd kan laten ( APB, en opcentiemen op de onroerende voorheffing)
 

Opmerking van Mario Langenhuizen. 

Er waren ook wel enkele opmerkingen, de meest opvallende was deze van Mario Langehuizen, onafhankelijk raadslid en bewaker van de transparantie van de gemeenteraad die zich luidop afvroeg wie nu eigenlijk de controle uitvoert op deze cijfers. “Hoe kunnen wij nu weten of deze cijfers correct zijn?” aldus Langenhuizen.
De cijfers van de jaarrekening worden echter door de provincie op hun juistheid gecontroleerd zodat we mogen aannemen dat hier de correcte jaarrekening werd gepresenteerd.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren