Weelde Sint Jan Baptistkerk

Niet minder dan 6 jaarrekeningen van kerkfabrieken binnen de gemeente Ravels dienden te worden goedgekeurd terwijl er steeds minder en minder mensen de weg vinden naar de wekelijkse misdiensten in deze kerken.
Enkel op begrafenissen, huwelijken en communiediensten kan de pastoor zijn kerk zien vollopen.
De oppositie vraagt zich daarom af of het geen hoog tijd wordt om enkele van deze kerkfabrieken en het daarbij horende patrimonium af te schaffen en enkele kerken een andere invulling te geven.
Omdat dit echter heel erg gevoelig ligt en niemand zich aan deze nochtans realistische toekomstvisie wil verbranden, moet deze kwestie met de grootste omzichtigheid worden aangepakt.
 

Toekomstvisie voor nieuwe invulling al gestart.

Er zijn al stappen ondernomen om in de parochiekerk van St Jan in Weelde een verbinding te maken met de gemeentelijke zaal van de Brouwerij om zodoende stilaan  het pad te effenen voor de integratie van dit gebouw in deze gemeentezaal. Zo zullen in de nabije toekomst na de afbraak van de oude schoolgebouwen aan de Hegge enkele zangkoren hun toevlucht zoeken in deze kleine kapel van Sint Johannes De Doper.  Dit is alvast een eerste stap om wellicht een zeer moeilijke, maar toch noodzakelijke ontwikkeling te starten.   
 
Voor een gemeente als Ravels is het niet haalbaar om 7 kerken te blijven onderhouden, 7 kerken waar op termijn misschien niet eens één priester meer zal zijn om de gelovigen hun wekelijkse misdienst te verzorgen. Dit project zal in de komende jaren wellicht nog wel op de agenda van de gemeenteraad verschijnen maar is onvermijdelijk.  
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren