industriezone opgraving
nota v d redactie: dit is een archieffoto

Vorig jaar werd in de ondernemers netwerksessie van de gemeente het plan ontvouwd om aan Weelde Statie een uitbreiding te verwezenlijken aan de industriezone.

De plannen waren klaar om enkele grote veranderingen door te voeren, een rotonde aan de Merksplasseweg was één van de grote aanpassing in het kader van dit project.
 
 

Vondsten bij archeologische proefboringen sturen uitbreidingsproject in de war.

 
Dit was echter buiten het archeologisch onderzoek gerekend. De inschatting die is gemaakt op basis van een normaal archeologisch onderzoek blijkt ondertussen het hele project helemaal op de lange baan te schuiven. 
Waar oorspronkelijk volgens de planning momenteel hard zou moeten worden gewerkt aan de aanleg van de nieuwe wegen die aansluiten op de achterkant van het oude industriepark is er nog niet eens een begin gemaakt aan al deze werken. 
Bij proefboringen zijn resten gevonden van vuursteen en de bevoegde diensten willen nu de volledige site onderzoeken op andere resten vooraleer er met de werken kan worden begonnen.
Gevolg is dat de oorspronkelijke budgettering van het onderzoek niet meer toereikend is voor  zo’n omvangrijk onderzoek. 
Er is nu een financiële tussenkomst gevraagd aan het agentschap der ondernemingen om het factuur te betalen. Indien de kosten zouden moeten worden gedeeld met de toekomstige ondernemers zou dit betekenen dat de prijs van de grond later ver boven de  € 100/m² zou gaan liggen. Voor vergelijkbare prijzen kan een ondernemer beter locaties vinden in de regio.
Hopelijk wordt er niet teveel gevonden in de bodem zodat er binnenkort toch kan worden verder gewerkt aan de uitbreiding van de Industriezone Weelde-Statie. 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren