planspeelbosZondagmorgen waren een aantal natuurliefhebbers paraat om de opening van het nieuwe Speelbos op Baetenheide bij te wonen. Vertegenwoordigers van de gemeente en ANB verzorgden snel het officiële gedeelte om over te gaan tot een kort maar 's morgens alleszins krachtige receptie die gesmaakt werd door de aanwezigen.

De gemeentelijke werkers hebben hard gewerkt en toonden grote inzet om dit bos dat sinds de opening in de jaren zeventig weinig onderhoud kende, nieuw leven in te blazen. Een opsmukbeurt was dan ook dringend nodig en ook noodzakelijk als we onze kinderen de voeling met de natuur niet willen laten verliezen. Ook Patrick Van den Borne, als schepen van onze gemeentebossen en patrimonium, toch onze eerste bewaker heeft deze taak naar zich toegetrokken en mag trots zijn op het resultaat.

IMG 1838IMG 1839De kinderen van de Verrekijker hebben hun eigen tekeningen gemaakt om aan de voedselpyramide te bevestigen. Op deze manier kunnen ze spelenderwijs leren hoe de natuur werkt, de bedoeling is dat de kinderen om de zoveel jaren de tekeningen vervangen door eigen gemaakte exemplaren.

IMG 1849IMG 1853Al het hout dat werd gebruikt om de veranderingen door te voeren is uit het bos gekomen, van de inloopbogen tot de tafels en de houten stoeltjes. Als publiekstrekker op de wandeling stond er ook een imker met bijenkast op de korte wandeling. Het is de bedoeling dat deze kast nog wordt uitgebreid tot een permanente plaats waar men via kijkgaten deze nijvere werkers nauwlettend kan gadeslaan.

De volgende stop was het befaamde kamsalamander vijver. Deze salamander behoort tot één van de zeldzame soorten salamanders die er in onze regio voorkomen. Met zijn kam is dit heerschap een opvallende bewoner van deze plas in het Speelbos, het was duidelijk de favoriete bewoner van Jan Brusselaers die deze uiteenzetting voor zich nam.

Via de groene vegetatietunnel die nog wat tijd nodig heeft om volwassen te worden kwamen we bij de poppenkast met de stapstronken die kris kras verspreid staan voor het kunstwerkje van de kettingzaagkunstenaar.

Na de middag was er nog gelegenheid om deel te nemen aan het Breughelbuffet aan het Boshuis te Ravels.

IMG 1844IMG 1854IMG 1855IMG 1846

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren