Ravels tegoedje

De coronacrisis raakt iedereen hard, ook voor onze ondernemers zijn het zware tijden.

Met het ‘Ravels-tegoedje’ lanceert de gemente Ravels een actie ter ondersteuning van de zwaarst getroffen handelszaken in de coronacrisis in onze gemeente. De bedoeling is om extra klanten en meer bezoekers aan te trekken wanneer dit opnieuw toegelaten is.

Het bestuur nodigt de Ravelse handelszaken uit om deel te nemen aan deze actie waarbij éénmalig aanspraak gemaakt kan worden op een toelage van 100,00 EUR. 

A. - Actie met waardebonnen 

Het gemeentebestuur schenkt per deelnemende zaak waardebonnen aan winnaars die getrokken worden uit een inzamelbox die in jouw zaak heeft gestaan. 

Voor welke handelszaken? 

 • Niet-medische contactberoepen
 • Eet- en drankgelegenheden
 • sport- en wellnessgerelateerde ondernemingen 
 • of een overige zelfstandige activiteit die is opgenomen in het reglement.  

Hoe werkt dit systeem?

 • De handelaar kiest of hij 10 waardebonnen van 10,00 EUR of voor 5 waardebonnen van 20,00 EUR wil uitgeven. 
 • Winnaars kunnen de waardebonnen spenderen in hun handelszaak. De bonnen blijven één jaar geldig.  
 • Vanaf 5 april 2021 (of vanaf wanneer je terug mag openen) start de actie en kunnen klanten deelnemen aan de wedstrijd. Zij doen dit door een deelnameformulier te deponeren in de inzamelbox in jouw onderneming. Inzamelboxen en deelnameformulieren worden aangeleverd door het gemeentebestuur tijdens de week van 29 maart tot 4 april 2021. 
 • Klanten krijgen 2 maanden de kans om deel te nemen, waarna de inzamelboxen met deelnameformulieren opnieuw worden opgehaald door het gemeentebestuur. 
 • Hierna worden de winnaars getrokken uit de inzamelbox. Zij zullen een waardebon ontvangen van de gemeente. Op de waardebon zal duidelijk vermeld staan in welke zaak de bon besteed moet worden.  In dezelfde periode zal ook je ook de toelage van 100,00 EUR ontvangen. 

B.  - Weggeven éénmalige korting of overnachting(en)  

Feestzalen/catering kennen een korting toe voor een totale waarde van 100,00 EUR aan (een) klant(en) die een feest boeken. 

Logies schenken één of meerdere gratis overnachtingen ter waarde van minimaal 100,00 EUR aan klanten die een meerdaags verblijf boeken.  

Voor welke handelszaken?  

Erkende Logies en feestzalen/catering 

Hoe werkt dit systeem?

De korting of gratis overnachting geef je op een verblijf of feest dat plaatsvindt in de periode van 1 april 2021 t.e.m. 30 september 2021. 

Feestzalen/catering  

o Klanten die (als eerste) rechtstreeks bij jou een feest boeken en verwijzen naar de actie kunnen genieten van de korting. 

Logies  

o Logies bieden één of meerdere gratis overnachting(en) aan (voor totale waarde van 100 EUR). Wanneer de kostprijs voor één nacht meer bedraagt dan 100,00 EUR, kan een éénmalige korting gegeven worden.  

o Voorwaarde is dat gasten een meerdaags verblijf (min. 2 nachten) rechtstreeks bij jou boeken en niet via externe boekingsplatformen zoals booking.com, Natuurhuisje, AirBnB …. 

 • Zodra het totale budget van 100,00 EUR is weggegeven (einde actie), breng je het gemeentebestuur op de hoogte zodat de informatie op de website kan worden aangepast. 
 • Het gemeentebestuur betaalt de toelage van zodra de nodige bewijsstukken werden bezorgd (bewijs van korting of gratis overnachting(en) t.w.v. minimaal 100,00 EUR via factuur). Iedere 2 maanden zijn er uitbetalingsmomenten voorzien.   
 • De bewijsstukken verstuur je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Hoe neem ik deel als handelaar?  

Je registreert je zaak via het online inschrijvingsformulier op de webpagina www.ravels.be/ravels-tegoedje.  Inschrijven kan vanaf 2 maart 2021 tot en met 28 maart 2021. 

Wat als mijn zaak nog niet terug mag openen op 5 april 2021?  

Dan start de periode van de actie op de dag dat je terug mag openen. Mocht er een nieuwe sluitingsperiode noodzakelijk zijn, loopt de actie gewoon door totdat ze de volledige 2 maanden gelopen heeft in jouw zaak. We vragen om het gemeentebestuur op de hoogte te brengen van de openingsdatum en eventuele sluitingsperiodes. 

Hoofdberoep 

Opgelet: enkel ondernemers die getroffen worden in hun hoofdberoep komen in aanmerking. Ben jij aangeschreven, maar beoefen jij een zelfstandige activiteit in bijberoep? Dan maak je in de meeste gevallen geen aanspraak op de toelage. Dit zal enkel het geval zijn wanneer je met jouw bijberoep recht had op het volledig crisis-overbruggingsrecht.  

Meer informatie?  

Indien je meer informatie wenst, kan je een kijkje nemen op www.ravels.be/ravels-tegoedje of contact opnemen met de dienst Vrije Tijd op het nummer 014 65 49 08 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

 FOLDER HANDELAARS

Klik op de link als deze hieronder niet automatisch opent:  pdfRavels_Tegoedje_folder_handelaars.pdf1.39 MB08/03/2021, 09:52

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren