11 11 bloemenkrans
Na de herdenkingsmomenten in Ravels en Poppel was het gisteren de beurt aan Weelde om de dag van de wapenstilstand te herdenken.
Na het opdragen van de heilige misviering werd in karavaan onder muzikale begeleiding naar het gemeentehuis gewandeld.
 

Koninklijke Fanfare Jeugd & Vreugd

11-11 kinderen11-11 wluytenWaar traditioneel SNK Weelde zorgde voor de muzikale omlijsting was het dit jaar de fanfare van Ravels Eel die het muzikale gedeelte voor haar rekening mocht nemen.
Ze gingen de bestuursleden van onze gemeente vooraf met de militaire vertegenwoordigers en de andere belangstellenden. Ook de Ravelse Brandweer was weer ruim aanwezig met ook vele oud brandweerlui die telkens weer voor deze gelegenheid het uniform aantrekken om eer te betuigen aan de oorlogsslachtoffers uit onze gemeente.
Burgemeester Luyten mocht ook hier weer zijn toespraak houden, maar ook de kinderen hadden enkele mooie teksten voorbereid die ze kwamen voorlezen.
Na de kranslegging klonken ook hier de heldere klanken van de “Last Post”, een traditie die wereldwijd in ere wordt gehouden. Koen Peeters, de nieuwe dirigent van Jeugd & Vreugd uit Mol speelde het voor het eerst in zijn nieuwe functie voor de Koninklijke uit Ravels Eel.
Na een kort moment van stilte barstte ons nationaal volkslied los. “ De Brabançonne “ klonk over het gemeenteplein om de plechtigheid af te ronden.
 

Filmreportage 11 november herdenking.

 

 

11 11 brandweer

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren