11 novemberviering 2016 oudstrijdersgraven

Vanmorgen stonden de kinderen van de scholen in Ravels en Poppel bij de plaatselijke gedenktekens voor Wereldoorlog 1.
Ze waren er gekomen om 11 november, Wapenstilstandsdag te herdenken.
 

Herinnering levendig houden blijft belangrijk.

11-novemberviering-2016 meditatie11-novemberviering-2016 kransBurgemeester Luyten en leden van het schepencollege en gemeenteraad waren tegenwoordig als blijk van het respect aan de offers die werden gebracht door onze dorpsgenoten in de beide Wereldoorlogen.
In Ravels is het monument voor de gesneuvelden links voor de kerk geplaatst. Na een korte toespraak over de Grote Oorlog, maar ook over recente gevolgen voor onze eigen gemeente als er vluchtelingen van wereldconflicten onze gemeente overspoelen legde de burgemeester een bloemenkrans op het monument.
 

In Poppel brengen de kinderen hun eigen ode aan de vrede.

Een uurtje later was Poppel aan de beurt voor dezelfde plechtigheid waar de burgemeester ook zijn korte toespraak hield, maar waar ook de kinderen een eigen bijdrage leverden aan de herdenking.
11-novemberviering-2016 poppel111-novemberviering-2016 poppel211-novemberviering-2016 poppel3_fluitIn Poppel hadden de kinderen ook een vredeslied voorbereid dat ze samen zongen onder begeleiding van één van de leerlingen op de dwarsfluit. Ze legden enkele zelf gemaakte bloemenkransen bij het monument naast de krans die de burgemeester namens de gemeente had neer gelegd.
Samen wandelden de gemeenteraadsleden samen met de kinderen nog langs de oorlogsgraven achter de kerk waar dezer dagen de Belgische driekleur wappert. Er zijn nog 2 oudstrijders in leven in Poppel die hun plaatsje al hebben gereserveerd naast hun oorlogskameraden op het oudstrijderskerkhof.
 

Morgen om 11.00H zal ook voor het gemeentehuis in Weelde dezelfde plechtigheid worden gehouden.

De herdenkingsplechtigheid begint om 10.00 uur met een misviering in de Sint-Michielskerk van Weelde. 
Na de kerkelijke viering vertrekt iedereen in stoet naar het gemeentehuis. Daar verzamelt iedereen rond het oorlogsmonument voor het tweede deel van de plechtigheid. Na de toespraak van burgemeester Walter Luyten lezen enkele kinderen een tekst voor. 
Dit jaar is het de Koninklijke Fanfare Jeugd en Vreugd die zorgt voor de muzikale begeleiding en op het einde wordt er een bloemenkrans aan het monument neergelegd. 
Iedereen wordt vriendelijk uitgenodigd voor deze herdenkingsplechtigheid. Aan de militairen wordt gevraagd om in stadskledij te verschijnen. 
 
11november2016

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren