laureaten2016Ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente is het elk jaar ook traditie om de Laureaten van de Arbeid en de medewerkers die op pensioen gingen in de bloemetjes te zetten.
De burgemeester wilde daarom graag eer betuigen aan deze mensen op deze bijeenkomst.

 

Peter Van de Lisdonk, Laureaat van de Arbeid.p van_lisdonk

De eerste maar ook enige laureaat van de Arbeid was Peter Van de Lisdonk.
Deze certificaten worden toegekend bij koninklijk besluit, na selectie door Nationaal Organiserende Comités. De selectie gebeurt per sector en is gebaseerd op beroepsbekwaamheid en sociale inzet, in welke functie ook. De toekenning van de titel is de waardering voor uitstekend uitgevoerde professionele activiteiten.

 

Het voorbije jaar gingen ook vier medewerkers van de gemeente op pensioen:
Godelieve Eestermans, Frans Vrijsen, Jules Devue en onderwijzeres Suzy Willems.

 

Godelieve Eestermans, schoonmaakster in De Kleine Wereldg heestermans

Lief kwam in dienst bij de gemeente in mei 1989. En sindsdien werkte zij, eerst halftijds, later voltijds als schoonmaakster op de school: De Kleine Wereld.
Naast het poetsen, hielp Lief bij de voor- en naschoolse kinderopvang, en met haar groot moederhart, deed zij dit met volle overgave.

 

Frans Vrijsen, technische dienst maar herinnerd als buschauffeur.f vrijssen

Frans werkte op de technische dienst van de gemeente sinds maart 1973 en ging in het voorjaar van 2015 op pensioen. Een carrière van 42 jaar ten dienste van de mensen uit het dorp.
Hij was tractorchauffeur, kraanman, vrachtwagenchauffeur, loodgieter, zaalwachter, maar vooral zullen we Frans herinneren als buschauffeur, een job die hij uitvoerde met hart en ziel.

 

Jules Devue, van vele markten thuis....j devue

"Jules werkte 33 jaar voor de gemeente. Hij was o.a. metselaar, klusjesman, chauffeur en magazijnier. Jules is van 1 juli op pensioen, en we kennen hem als een trouwe en loyale medewerker, iemand waarop de collega’s en de mensen konden rekenen."

 

s willemsSuzy Willems, leerkracht GBS De Kleine Wereld.

"Suzy Willems, geboren in 1955 en sinds haar twintigste stond u onafgebroken in het onderwijs. Na tijdelijke opdrachten in Turnhout, Retie, Oud-Turnhout en Poppel, kwam u op de gemeenteschool van Ravels terecht en daar ging u niet meer weg.
U was leerkracht in het eerste en later in het tweede leerjaar. Generaties leerde u lezen, schrijven en rekenen.
Jarenlang verzorgde u de voorbereiding van de eerste communie van de kinderen.
Suzy, voor vele kinderen was u een tweede moeder, iemand met een vriendelijke lach en een groot engagement."

 

w movaertWilly Movaert, Ravelse filantroop in Senegal.

"Medewerker, mandataris zijn in een gemeente, is een nobele opdracht, maar de vrijwilliger is de ziel van de samenleving. Een zorgzame maatschappij kan niet zonder vrijwilligers, het zijn de mensen waarvoor dienen belangrijker is dan verdienen.
En om onze waardering uit te drukken voor de talrijke vrijwilligers die onze gemeente kent zal op 11 juni 2016 het tweejaarlijkse vrijwilligersfeest georganiseerd worden."

 

Maar één iemand willen wij vandaag toch al heel speciaal bedanken. Een man die op zijn ééntje in Senegal een hele school bouwde (vijf klaslokalen). Willy Movaert en zijn project: Toubacouta, verdient ons respect, waardering, maar vooral onze bewondering.
Een man met een groot sociaal hart, met een gouden hart, met een grote daadkracht, geen grote woorden, maar gewoon doen.... steen voor steen iets opbouwen, ten dienste van zijn omgeving, zijn evenmens.

 

IMG 0613

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren