reunie75 colmaswaan

182 inschrijvingen noteerde de organisatie van de reünie voor 75 plussers uit Weelde gisteren middag, terwijl vorige jaren 115 als maximum werd genoteerd.

De ruimte in het Molenslop is redelijk groot maar met 150 dachten ze daar toch wel dat de maximale limiet bereikt was.

Rampscenario vermeden

Toen het comité de kaap van 150 inschrijvingen naderde werd al gevreesd voor rampscenario’s zoals bijvoorbeeld een opsplitsing in twee dagen. Een dag voor de mannen en eentje voor de vrouwen werd er al gefluisterd hier en daar, maar dat scenario werd al snel naar de prullenbak verwezen wegens niet realistisch.

Ook het Molenslop hield de adem in toen het aantal inschrijvingen bleef toenemen, maar met wat passen en meten werd uiteindelijk een mooie oplossing bedacht en kon iedereen een plaatsje vinden. Nu moest enkel de keuken nog wat tandjes bijsteken, want zoveel rek zit er op de maximum keukencapaciteit niet dachten Mike en Johan. Er werd wat gesleuteld aan het menu zodat iedereen akkoord ging en de reünie kon beginnen. Allen content!

reunie75 1

Voege vogels.

Omstreeks 11h 30 werd al op de deuren geklopt van het Molenslop maar Mike was nog niet echt klaar om de poorten van de Molenslop tempel al te openen. Na enig aandringen konden de meest vroege vogels toch al aanschuiven aan een tafel.

reunie75 2

reunie75 3

Vooraf had het comité wel geprobeerd om een beetje aan tafelschikking te regelen. De formele etiquette voor het maken van een tafelschikking, is dat bij een gezelschap van meer dan 6 mensen, een tafelschikking zeker nodig is. Hier waren echter tafels van 12 en meer mensen die liefst dicht in elkaars gezelschap de reünie wilden beleven, dat was dus een hele klus.

Schilderij van waarde

Alles verliep echter alsof het was gegoten, toen Rawepo om half vier langskwam om enkele foto’s te schieten van de winnaar van het schilderij van Coloma Swaan verstomde het geroezemoes geen seconde, iedereen was druk in gesprek in afwachting van het uitgebreide dessert dat er ging aankomen.

reunie75 4

Onder de aanwezigen, in een gratis tombola, werd een schilderij van Coloma Swaan (toch met enige reputatie) met als onderwerp de kerk St. Michiel in Weelde verloot. Het comité had het schilderij gekregen uit de erfenis van Coloma precies om iemand van Weelde een plezier te doen. Deze bijeenkomst was daarvoor een enige gelegenheid. De gelukkige winnaars waren Gerard Verhoeven en zijn partner Lieve Hertogs die al direct een plaatsje wisten om het werk op te hangen.

Dessert naar keuze, alles goed verlopen

Ondertussen schoven de eersten al aan bij het desserten buffet terwijl het muzikale duo wat oude wijsjes uit de harmonica en het orgel schudde, teken dat de laatste gang van een heerlijke middag aan de beurt was, met veel hernieuwde adressen en zelf e-Mailadressen. Zelfs deze oudere generatie blijft tegenwoordig op de hoogte via mailverkeer en social media.

reunie75 4

De organisatie heeft ook alweer een adressenlijst die up to date is voor volgend jaar zodat de deelnemers zich binnen een aantal maanden aan een nieuwe uitnodiging kunnen verwachten.

1rawepo camera FOTOREPORTAGE REÜNIE © RAWEPO.BE

Via bovenstaande link of een klikje op onderstaande foto kan u de rest van de foto's bekijken die er zijn genomen.

reunie75 colmaswaan

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren