20180927 Diamanten bruiloft Collier Verhoeven 0010

De Wilders in Poppel, gisterenmiddag…. Mooie zonnige septemberdag voor het vieren van een diamanten paar op de service flats.

Dat zal ex-meteoroloog Yves Collier wel deugd gedaan hebben, samen met zijn Yvonne terugkijken op zestig jaar huwelijksleven door een zomerse bril.

Waar alles begon…. Het vliegveld van Weelde.

Yves Collier, geboren als rasechte Bruggeling op 25 september 1937 ontmoette zijn Yvonne in café “De Grens” in Weelde. Het douanehokje stond net op de grens en het café draaide in die tijd nog goed. Yves was gelegerd als militair meteoroloog en verbleef daar in tenten want zo ging dat in die tijden. Militairen waren nog echte militairen, geen salonsoldaatjes zoals tegenwoordig. 

In het weekend mocht er echter al eens een stapje in de wereld gemaakt worden, maar Yves bleef altijd in de buurt hangen want om telkens naar Brugge terug te keren als hij vrij was lag een beetje moeilijk met de verbindingen en zo kwam het dat hij een drietal lokale café’s in de buurt regelmatig een bezoekje bracht. In de buurt van de molen in Weelde bij een zekere Mia, Café ’t Zwart Water en natuurlijk … Café De Grens. 

Het duurde niet lang of het was beschonken en Yves palmde Yvonne in. Op 29 september 1958 gaven ze elkaar het jawoord en een jaar later werd de prille familie uitgebreid met een dochter. Ingrid woont in Turnhout en kreeg er later nog een broer en een zus bij. In 1962 werd Axel geboren die in Gent verblijft en Ingeborg die ook in de buurt woont, in Turnhout.

20180927 Diamanten bruiloft Collier Verhoeven 0017

Europese carrière.

Ondertussen was Yves een gerenommeerd meteoroloog geworden met een flinke staat van dienst. Na zijn basisvorming en het begin van zijn carrière als meteoroloog  ging hij in 1963 aan de slag bij Professor Hugo Poppe aan de KUL in Leuven voor een periode van 3 jaar maar zijn honger naar het onderzoek naar meteo brachten hem ook naar het AFC Royal Meteorological Office College in Engeland waar hij een jaar studeerde. 

Zo kon hij dan aan de slag in Duitsland waar hij met zijn gezin 14 jaar woonde en daarna in Frankrijk waar ze ook  11 jaar mochten verblijven.

Gedurende de Belgische overstap van de Hunter naar de F16 was hij nog een tijdje actief op het vliegveld in Weelde als meteoroloog. 

20180927 Diamanten bruiloft Collier Verhoeven 0012

Stemmen voor de man die de voordeur hier repareert. 

Ondertussen heeft het diamanten koppel haar thuis gevonden in één van de service flats van De Wilders te Poppel. Ze vinden het er goed en prettig wonen, al moet er af en toe eens aan de bel worden getrokken.

Zo moest het Yves absoluut van het hart dat hij op 14 oktober zou stemmen voor diegene die er ervoor zou zorgen dat de voordeur wordt gerepareerd want dat is niet houdbaar voor de inwoners. Op die manier blijft de ex-meteoroloog nog actief betrokken als iemand waarmee rekening moet worden gehouden en is hij absoluut de man waarnaar wordt opgekeken in de kleine seniorengemeenschap van de Wilders.

1rawepo camera      Fotoreportage Diamanten Bruiloft Collier-Verhoeven   |  © RAWEPO

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren