65 Jarigen Ravels groep

Zaterdagmiddag scheen de zon speciaal wat feller om de 65 jarigen van Ravels te ontvangen.

26 vrouwen en mannen kwamen met hun partners samen in het Molenhof om dit samen te vieren. Jammer genoeg waren er ook al 13 jaargenoten dit deze blije gebeurtenis niet meer mochten meemaken, de tijd gaat snel.

Goeiemiddag leeftijdgenoten en partners.

Leo Van den Broeck, één van de organisatoren en woordvoerder van de groep richtte het woord tot zijn leeftijdsgenoten nadat ze het aperitief en de fotosessie achter de rug hadden.

20181006 65 Jarigen Ravels 0018

Geweldig dat jullie aanwezig willen zijn om nog eens rustig te kunnen bij kletsen van de voorbije en de volgende 65 jaren. 
We zijn met ons comité ongeveer anderhalf jaar geleden gestart met onze eerste vergadering om deze dag te kunnen organiseren.
Omdat er misschien toch wel mensen zijn die ons comité niet kennen vraag ik aan de comitéërs om eens recht te staan…..  Voor vragen en suggesties kan je steeds bij hen terecht.

We vergeten natuurlijk niet onze leeftijdsgenoten die reeds overleden zijn. Volgens onze gegevens zouden ze reeds met 13 zijn.

Ik heb wat opgezocht over Ravels van 1953 om kwam tot een paar vaststellingen. Wisten jullie dat…. 1 januari 1953 was op een donderdag. Pasen 1953 was op 5 april.

Vanaf 1953 was Toon Paulussen burgemeester van Ravels. 1953 Was ook het jaar van de watersnood na een noordwesterstorm met vele slachtoffers in België en Nederland. Wij hebben daar gelukkig geen last van gehad.

Dan heb ik nog een tip voor hen die straks wat te veel praatwater naar binnen hebben gegoten. In 1953 ontstaat in België de eerste zelfhulpgroep voor de anonieme alcoholisten. Je kan daar nog steeds terecht.

We hebben ook een kalender van 1953. Als je graag weet op welke dag je bent geboren dan kan je dit eens komen opzoeken. Voor straks heb ik nog een kleine opdracht voor jullie. Vijf jaar geleden verloor Marc (Keustermans) zijn trouwring, (waarschijnlijk op het 60 jarigenfeest) willen jullie straks ook in het oog houden dat hij deze keer Liliane niet verloren is.

We willen van elkaar ook wel eens weten wat we zo een ganse dag doen denk ik, nu de meesten op pensioen zijn. De ene zal misschien zeggen dat hij/zij een nieuwe hobby heeft. Misschien beginnen te fotograferen. De andere dat hij of zij is beginnen te tuinieren of te fietsen. Maar daar zullen er ook wel een aantal zijn die zeggen dat ze veel aan opsporingswerk doen… soort detective zeg maar, zoeken naar een bril, naar je sleutels, portemonnee, de afstandsbediening en noem maar op….

Maar laten we toch maar zeggen dat we niet ouder worden maar in waarde toenemen. Met z’n allen samen zijn wij een bron van rijkdom. Zilveren haren, gouden of valse tanden, stenen in de nieren en aan de gal, suiker in het bloed, lood in de benen, ijzer in de gewrichten en een natuurlijke gasbron. Tel dit maar allemaal op….

We hebben er ook 65 jaar over moeten doen om er zo goed uit te zien als nu. Maar wat gaat het vlug. Dan zijn we nog maar net van de jeugdpuistjes af of krijgen al rimpels, die we natuurlijk één voor één hebben verdiend.

Ik denk dat we er toch allemaal van schrikken hoe snel 65 jaar voorbij gaan…. zouden we geen hertelling eisen? Eén ding is zeker, verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt hoe langer dat je leeft.

Iedereen zal het al wel ergens gewaar worden dat het niet meer gaat zoals 40 jaar geleden.

Als we ’s morgens wakker worden en we strekken ons armen, bewegen ons knieën, draaien onze nek van links naar rechts en alles maakt hetzelfde geluid ….kraaaaaak…. dan kunnen we enkel vaststellen dat we niet oud zijn maar knapperig.

Als sommigen hun lichaam zouden vergelijken met een auto dan ruilde ze het misschien wel in voor een nieuwe. Want elke keer als je hoest of niest, dan heb je kans dat de radiator lekt en de uitlaat sputtert en dat de carrosserie rammelt.

Maar de ervaring van het leven hebben we. Het is ook wel zoals het gezegde. Nieuwe bezems keren goed, maar de oude kennen de hoekskes. Dan ook nog deze voor de heel actieven onder jullie. Als een oude schuur in brand staat…. mannen…pas dan op voor uw hart.

menu65jarigen MolenhofNu terug naar vandaag. 

De Vincent wou voor ons 65 kaarsen op de taart zetten maar…. hij hadt geen enkele bakvorm die groot genoeg was. Plus het mag niet van de brandweer wegens het veel te grote brandgevaar.

Nog veel praatplezier vandaag want, iedereen mag het wel horen dat wij 65 jaar geleden zijn geboren.

Nog een heel gezellige dag en geniet ervan.

Daarna was het tijd om aan te schuiven aan het buffet. Later hoorden we nog dat de 8 uur formule die door het Molenhof was voorgesteld,  niet voldoende was om alle verhalen van de laatste 5 jaar uit de doeken te doen zodat het comitee nog wat “babbeltijd” had moeten bijboeken aan een democratisch tarief.

De dag/avond was in ieder geval erg geslaagd te noemen en er wordt al uitgekeken naar de volgende editie als ze 5 jaar verder zijn.

 

KLIK OP ONDERSTAANDE AFBEELDING VOOR EEN VERGROTING.

20181006 65 Jarigen Ravels 0013

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren