RAW 6354

Vanmiddag stond de koffie en de appelflappen klaar in de serviceflats De Wilders te Poppel voor een diamanten jubileum.

De familie Gijs-Decramer zat al te blinken met een groot aantal van de 23 andere bewoners van de flatjes toen we arriveerden met schepen Jef Van de Pol.

 

RAW 6350

De ouders van mevrouw Ginette Decramer, ondertussen 80 jaar geworden  woonden in het West-Vlaamse Diksmuide maar weken gedurende WO 2 gedwongen uit naar het Noord-Franse platteland in Auxerre waar ze werd geboren.

Mr Rik Gijs, op weg naar zijn zevenentachtigste levensjaar is afkomstig van Arendonk maar het koppel woonde lange tijd in Ravels waar ze vele jaren ook een carrosseriebedrijfje hielden waar vader Van de Pol ooit een wagen kocht.

Het koppel woonde dus onderaan de brug in Ravels en kregen vier kinderen, Etienne, Sylvia, François en Patricia.  

Er zijn ook een vijftal achterkleinkinderen en een achterkleinkind dat de naam van zijn grootvader “Ollie” kreeg als eerbetoon.

Ze wonen sinds vorig jaar in de serviceflats in de Wilders maar hopen nog altijd terug te kunnen keren naar hun eigen woning in Ravels. Ze zouden dan wel worden gemist door hun nieuwe vrienden in Poppel die graag af en toe een “witteke”  komen snoepen in hun flatje.

Schepen Jef Van de Pol had zoals gewoonlijk een oorkonde en de daarbij horende felicitaties bij van het koningshuis die hij plechtig overhandigde, maar controleerde ook of de gemeente haar geschenk in de vorm van een geldbedrag al had overgemaakt op rekening van het diamanten paar. 

 

Allemaal blije gezichten in de Wilders. 

De bewoners leken het allemaal goed met elkaar te kunnen vinden maat het moest hen toch van het hart dat de Wilders dikwijls niet positief genoeg in de media komen. Er wordt nogal eens meewarig gedaan over de Wilders volgens sommigen en dat is helemaal niet terecht. De bewoners willen nadrukkelijk beklemtonen dat ze het allemaal erg naar hun zin hebben in hun flatjes en eerlijk gezegd leek het er ook niet op dat er iemand ontevreden was, we zagen niets anders dan lachende gezichten van mensen die samen het jubileum vieren van een koppel uit hun eigen gemeenschap. 

RAW 6353

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren