20180407 Wouters Lenaerts 1

Vanmorgen waren we te gast bij de warme familie Wouters-Lenaerts op de jachtweg in Ravels ter gelegenheid van hun briljanten bruiloft.

Wat begon als een aprilgrap in 1952 werd op 8 april 1953 als huwelijk vastgelegd en nu 65 jaar later is Mariette nog steeds de grote liefde van Stan.

 

20180407 Wouters Lenaerts 0005 20180407 Wouters Lenaerts 0007Felicitaties van het koningspaar overgebracht door de schepen.

Jef van de Pol bracht als 1e schepen van ondere andere cultuur de felicitaties over van het gemeentbestuur, maar hij had ook een herdenkingsmunt bij van ons koningspaar Filip & Mathilde. Dit werd al direct gecontroleerd want de kinderen vonden Mathilde verdacht veel op Maxima lijken wat iedereen al op vreemde gedachten bracht.....     

Kousenbreier.

Stan Wouters werd geboren op 4 juli 1929 in Oud Turnhout op het Kijkverdriet als zoon van gemeentebediende Jef Wouters. Maria Anna Antonia ….. of zeg maar Mariette is geboren en getogen in Oosthoven op 9 augustus van het jaar 1932 in het gezin van handelsreiziger Henri Lenaerts.

Hun prille liefde ontstond op 1 april 1952 en wat begon als een aprilgrap werd snel ernstig en nog geen twee jaar later in een huwelijk bezegeld door de Turnhoutse schepen van Burgerlijke Stand van die dagen , Mevr. Theresia Bouvin.

Eerst woonde het koppel nog aan de brug in Ravels maar enkele jaren later verhuisden ze naar de O. L. Vrouwestraat, helemaal tegen het bos voorbij het Vlasrietje. Nu wonen ze al geruime tijd aan de Jachtweg in hun knusse huisje waar ze zich beiden goed voelen.

Het koppel kreeg 4 kinderen, Elly, Cary, Eric en Cristel en die kregen op hun beurt 7 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen …. Het is aftellen naar nummer 4 want de familie is in verwachting van het volgende achterkleinkind dat in augustus wordt verwacht.

20180407 Wouters Lenaerts 0012

Pa Stan was een kousenbreier en ging in zijn jonge jaren een half jaar op gastgezin in Nederland. Later werd hij ploegbaas op de kachelfabriek van Dovre in Weelde.

Ma Mariette naaide haar hele leven al, ook voor andere mensen die het zelf niet konden. Ze was wel dikwijls ziek en onderging ondertussen al 22 operaties, de ene al wat zwaarder dan de andere maar ze geeft niet snel op en doorstaat elke operatie met de glimlach.

Pa Stan is echter een zorgzame echtgenoot voor zijn vrouwke en ook de kinderen springen om beurt bij zodat ze samen nog een gelukkige oude dag kunnen beleven, want we hebben zelf kunnen merken dat er veel gelachen wordt bij de familie Wouters.

 

Ook van ons nog veel geluk gewenst aan Stan & Mariette en nu naar de volgende mijlpaal.

20180407 Wouters Lenaerts 0019

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren