deproost meerts 

Vanmorgen werden op het Vlasrietje in Ravels de kleurige ballonnen al buiten gehangen voor het diamanten paar op nr 13.

De jubilarissen bij Deproost-Meerts kregen in de loop van de voormiddag hun vier kinderen al op bezoek voor een uitgebreide brunch in familiekring.

 

Eerste keer ontbijt, nu een brunch.

De vorige keer dat er een jubileum was gevierd hadden de kinderen ’s morgens vroeg voor dag en dauw al een ontbijt ten huize van de familie Deproost geregeld met z’n allen, deze keer mocht het iets meer zijn met een brunch.

deproost meerts2

Kousenfabriek Jansen-Dewit

Jos leerde zijn vrouwtje Paula kennen toen ze beiden werkten bij de kousenfabriek Jansen Dewit in de Eigenaarsstraat in Turnhout. “Zij heeft me komen opvrijen, want we stonden niet zo ver van elkaar in de fabriek” zegt Jos lachend terwijl Paula instemt met zijn verklaringen.

 

Na het kousenfabriek bleef Paula thuis voor de kinderen die ondertussen tot vier zijn aangegroeid en trekt Jos naar Tilburg waar hij zoals velen uit de streek op de Volt gaat werken. 

 

100.000 Bef premie voor vier schoolgaande kinderen, een meevaller van formaat.

Ze zijn dan ook van de Berkenlaan naar het Vlasrietje verhuisd in die tijd. Jos stapte naar de Warande waar Richard Geerts in die tijd ook secretaris of iets in dien aard was bij Landmaatschappij de Noorderkempen. Daar kreeg hij erg goed nieuws te horen omdat hij nog vier kinderen had die de lagere school nog moesten volmaken. Voor deze vier peuters kreeg hij maar eventjes een premie van 100.000 Bef. Tegenwoordig koop je daar niet veel meer voor, maar toen was het genoeg om zijn handtekening te plaatsen en zijn huis op het Vlasrietje aan te kopen.

deproost meerts jvdpJos beëindigde zijn carrière bij Philips in Turnhout waar hij omwille van een nieuwe wet op 56 jarige leeftijd op brugpensioen werd gestuurd….. Tijd om de jongeren aan het werk te krijgen dacht men toen nog ….

Ondertussen is de familie uitgebreid met 8 kleinkinderen en twee kleinkinderen waar er al eentje voor een viergeslacht heeft gezorgd.

 

Jef Van de Pol was voor de gemeente als afgevaardigde uitgestuurd om de wensen van ons koningspaar over te brengen en het jubileumpaar te verzekeren dat de gemeentelijke premie was overgemaakt op de bankrekening van het paar.

De taart was lekker Jos & Paula, bedankt en geniet er maar van zolang het kan.  

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren