vandepol heykants front

Vanmorgen waren de twee Ravelse schepenen uit Poppel, Jef Van de Pol en Eric Van Gestel te gast bij de familie Van de Pol-Heykants op de Aarledijk  in Poppel.

Stan en Liesje waren gisteren immers precies 60 jaar getrouwd, een goede reden om eens op de koffie te komen en de gelukwensen over te dragen van gans de gemeente.

 

 

Tuinbouwers

vandepol stan vandepol heykants lisaHoewel het wat voeten in de aarde heeft gehad vooraleer het zover was hebben Stan en Liesje hun kost verdiend met de tuinbouw. Voor zijn huwelijk werkte Stan zowat overal waar ze hem vroegen, hij ging overal aan de slag. In die tijden was er niet zoveel werk maar hij trok zijn streng en bleef aan het werk.

 

Zelfstandig tuinbouwer

Begin jaren zestig echter werd hij zelfstandig tuinbouwer en was in 1966 de eerste uit de streek die een serre liet bouwen voor zijn producten van 1000 m². Een risico in die dagen, want dat was ongekend in onze contreien. Ze kweekten er toen van alles in die serre, ze hadden zelfs een seizoen waar ze chrysanten teelden, maar de olieschaarste deed hen bijna de das om. Stan was echter nogal ondernemend en zat hier en daar in het bestuur, ook van de tuinbouw en stapte over naar de tomatenteelt. Dat bleek op lange termijn een geode zet want ondertussen is de zaak in 1988 over gelaten aan de dochter en de schoonzoon en ook daar is de opvolging al verzekerd.

 

Bedrijf is een voorbeeld vanefficiëntie.

vandepol tuinbouw3 vandepol tuinbouw2 vandepol tuinbouwWat Stan en zijn Liesje lange tijd geleden hebben opgezet is vandaag de dag een modern bedrijf geworden met een eigen sorteermachine voor trostomaten. Dagelijks staat de machine te draaien, zeker in het volle seizoen dat er aan zit te komen, de dames kunnen amper bijhouden met de boel draaiende te houden. Onlangs zijn ze zelfs op de populaire, gezonde toer gegaan met een speciaal project om blauwe bessen te telen. Momenteel is dat nog in een proefstadium maar binnen enkele weken zullen in de automaat tegen de straat bakjes met blauwe bessen worden aangeboden voor de liefhebbers. Nu zijn de besjes nog groen maar de speciale kast met bijen en hommels hebben hun werk gedaan en stilaan wordt er een oogst zichtbaar die langzaam aan het rijpen is.

 

vandepol tuinbouw4 vandepol tuinbouw5

Gezin Van de Pol – Heykants

Terwijl de seizoenen in de tuinbouw  elkaar opvolgden werd ook de familie van Stan ( 28/12/1931) en Liesje (28/04/1935) uitgebreid. Het koppel huwde op 17 mei 1957 en ging in het ouderlijke huis wonen. De ouders woonden nog bij hen in, zo was dat in die tijd de gewoonte. Het huis werd gewoon opgesplitst en het leen ging verder. Vader werkte bij de Philips en moeder deed het huishouden en boerde ook nog wat bij….  Uiteindelijk kwamen er 6 kinderen die allemaal huwden zodat er ook 6 schoonkinderen kwamen. Op het feest dat later nog wordt gevierd zullen ook 19 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen  Stan en Liesje nog vele jaar gelukkig samenzijn komen wensen.

Begin dit jaar sukkelde vader Stan wat met zijn gezondheid maar het gaat weer wat beter. Hij zit wel veel in zijn comfortabele zetel waar hij graag keuvelt met bezoekers.

Moeder Liesje is ook nog altijd actief bij de KVLV en bij OKRA en zingt ondanks haar gevorderde leeftijd nog steeds in het vrijwilligerskoor.

Haar grootste hobby zijn haar bloemen en het rustig werken in haar hofke.

 

vandepol heykants familie

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren