brosens segers1
Gisteren vierden Sjarel Brosens en zijn Ida, geboren Ida Segers hun Diamanten bruiloft.

Samen met de familie vierden ze een groot feest, amper enkele meters van de plek vandaan waar “Kareltje” zijn Ida voor de eerste keer zag….. in 1936.

 

Goed geheugen

Sjarel, zoals de mensen uit het dorp hem kennen heeft waarachtig een olifanten geheugen. Met fonkelende ogen vertelt hij aan burgemeester Luyten en schepen Jef Van de Pol dat hij Ida voor de eerste keer zag toen hij amper 5 jaar oud was. Toen maakte ze al een diepe indruk op klein Kareltje en dat is heel zijn leven niet anders geweest.

Toen hij tijdens de oorlogsjaren met de bus naar het college in Lier reed, trok hij de stoute schoenen aan en durfde naast Ida te gaan zitten tijdens de rit huiswaarts. Dat was maar een paar keer per schooljaar, met tussen Kerst en Nieuwjaar, met carnaval, Pasen en Sinksen. Voor de rest probeerde hij korte tijd om pastoor te worden maar eens hij naast Ida had gezeten was het kalf verdronken.

 

1957 Bruiloft

Op 7 mei 1957 stapte het koppel in Weelde in het huwelijksbootje en dit bootje vaart nog steeds. 

Met twee meisjes en twee jongens verdeelde Ida de kinderen netjes onder elkaar. Gust en Jaak, Gerda en May zijn samen met hun ouders nog altijd een hechte familie.

Ook op het Belgisch koningshuis was deze speciale gelegenheid niet onopgemerkt voorbij gegaan. Schepen Van de Pol en de Burgemeester waren vanmorgen op de koffie bij Ida en Sjarel om de gelukwensen en oorkonde van de koning plechtig te overhandigen.

  

 brosens segers2

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren