IMG 6161

Zeg maar Fina hoor hoorden we zeggen, zo is ze heel haar leven genoemd.
Maria Heyns of beter gezegd “Fina” is de vrouw van Felix Vloemans. Ze vierden gisteren in familieverband hun briljanten bruiloft.
 

Een zeer zonnige en lekker warme dag.

felix Vloemansfina heynsFelix en Fina gaven elkaar het jawoord op dinsdag 13 juni 1950, net 65 jaar geleden. Het was die dag zeer zonnig en lekker warm (max 24.6 °C), met ruim 11 en een half uur zon en een blauwe lucht.
 
Felix en Fina groeiden op in Ravels Eel achter de molen, dat is heel lang geleden in het eerste kwart van de 20e eeuw. Fina is van 1921 en Felix heeft bouwjaar 1924 op zijn teller.  Fina was dus toch al bijna 30 jaar oud wanneer ze ervoor kozen om in het huwelijksbootje stapten.
 

Met heel weinig content is de beste formule voor een lang leven.

Beiden waren echter uit hetzelfde hout gesneden, ze waren met heel weinig content en maakten zich ook nergens druk om.  
Als één der kinderen al eens buiten de lijntjes kleurde werd er zachtjes wat bijgestuurd, maar altijd rustig ….. stress bestond nog niet.  Tot zijn 90e levensjaar hield Felix eraan om dagelijks een fietstochtje te maken, allemaal zaken die eraan bijdragen om gezond ouder te worden.
 
 

De familie wordt alsmaar groter.

Door de jaren heen kreeg het koppel  acht kinderen, een ervan overleed jammer genoeg op de jonge leeftijd van 11 jaar.
De groei zet zich ondertussen door, de familie telt al 15 kleinkinderen en de volgende generatie laat ook al van zich spreken met zes achterkleinkinderen en nog eentje op komst.
 

Overhandiging van bronzen penning van zijne majesteit koning Philip.

IMG 6164kleinkinderen-Vloemans-HeynsBeide jubilarissen zijn nog goed gezond, ze zagen er op hun jubileumfeest in ieder geval schitterend uit en straalden wanneer schepen Jef Van de Pol hen in naam van het koninklijke paar Filip en Mathilde de hartelijke felicitaties en een oorkonde met bronzen penning kwam overhandigen.
 
Ook vanwege Rawepo willen we hen en hun ganse familie van harte feliciteren met dit toch wel speciale jubileum, want zoals schepen Jef Van de Pol al aanhaalde in zijn woordje, gouden en diamanten bruiloften komen meer en meer voor, maar briljant blijft toch nog altijd iets aparts en is nog steeds erg zeldzaam.
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren