dina van den heuvel

Een ouderwetse Hiep Hiep Hoera is hier wel op zijn plaats.
Dymphna van den Heuvel wordt vandaag, op 24 juni 106 !!!

 

Duizenden babies werden door Dina gepakt.

Dina, zoals ze in de volksmond werd genoemd was een erg geliefd figuur in heel Ravels. Vooral in Weelde en Ravels-Eel was ze decennia lang de vroedvrouw waarop iedereen beroep deed, want in die tijden werd er thuis bevallen.

Al van voor de Tweede Wereldoorlog  ging ze alle babies thuis “pakken” zoals de mensen zegden. Vele inwoners uit ons dorp die al dicht tegen de 80 jaar lopen zijn eerst in de handen van Dina geweest voor zij hen aan de moeder doorgaf.

 

Suikerbonentijd als Dina rijdt....

Ter gelegenheid van haar 100e verjaardag reed ze nog een stukje op de motor. De echt oudere generatie weet nog hoe ze vroeger op de motor naar de zwangere moeders stoof, om zeker op tijd te komen voor de grote vangst.

Zelf zien we haar nog rijden in haar oude Volvootje, op weg naar weer een nieuwe geboorte. Als Dina op pad was kon je er zeker van zijn dat weldra de “kakkebonen” weer gingen vallen…..

Bij ons in de familie, wij woonden in ook de Koning Albertstraat op slechts enkele honderden meters van Dina, was het elke twee jaar raak. Telkens was het Dina die, dikwijls midden in de nacht, paraat was om bij het moederbed te waken of alles goed verliep. Op bovenstaande foto uit ons eigen familiearchief zien we een zeldzame foto van Dina terwijl ze net één van mijn broers ter wereld heeft geholpen.

 

Gelukkige verjaardag Dina.

We zouden Dina van hieruit, en in naam van alle babies uit Ravels, Weelde, Poppel, Weelde-Statie en Ravels Eel  die ze ter wereld hielp, een heel gelukkige verjaardag willen wensen.

Volgens onze inlichtingen is Dina nog steeds in een redelijke gezondheid, hier en daar begint er wel wat sleet op te komen. Ze herkent ook niet zoveel mensen meer buiten haar eigen dichte familie, maar we hopen toch dat ze nog lang en gelukkig onder ons mag zijn.

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren