knalzondervuurwerk

Het is wel wat… Na alle beperkingen die Corona in 2020 met zich meebracht, komen wij - de brandweer – onze landgenoten nu ook nog vragen om zelf geen vuurwerk af te steken met oudjaar.

En toch zijn er heel wat redenen om dat inderdaad niet te doen!

Vorig jaar konden wij als brandweer iedereen nog adviseren om naar een georganiseerd spektakelvuurwerk te gaan. Maar ook daar heeft Corona een stokje voor gestoken.

Corona vroeg (en vraagt nog altijd) veel van jou. Van ons. Van iederéén! De kans is groot dat we de eindejaarsfeesten binnen onze kleine bubbel moeten vieren. Daarom willen velen er toch iets ‘feestelijks’ van maken, door bijvoorbeeld vuurwerk af te steken.

Als brandweer vinden we dat geen goed idee. Iedereen weet dat vuurwerk verboden, levensgevaarlijk, brandgevaarlijk, super-ongezond, duur en belastend voor dieren en hulpdiensten is.

Maar deze eindejaarsperiode is er een extra reden om het niet te doen! We roepen op om te knallen (=te feesten) zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde niet extra onder druk te zetten.

Gebruik op de sociale media dus zeker weer de hashtag #ikknalzondervuurwerk als je feestelijke selfies post. Je kan ook nog altijd ons profielkader gebruiken.

Alle info over deze #ikknalzondervuurwerk campagne vind je terug op onze website www.ikknalzondervuurwerk.be en op onze gelijknamige sociale mediakanalen.

Wij wensen je veilige en gezonde feestdagen. Hou vol! Zodat we in 2021 samen naar een georganiseerd spektakelvuurwerk kunnen gaan. Alvast een heel gelukkig, gezond & veilig 2021 toegewenst!

Volg ons op www.ikknalzondervuurwerk.be en op:

TER INFO

Netwerk Brandweer, het netwerk van de Vlaamse brandweer- en hulpverleningszones, lanceert opnieuw de campagne #Ikknalzondervuurwerk. We doen dit omdat we weten wat de gevolgen zijn van zelf vuuwerk afsteken. Hierbij krijgen we de steun van Brandweervereniging Vlaanderen, VVSG en Dierenwelzijn Vlaanderen.

Ons campagnebeeld met de hashtag #ikknalzondervuurwerk zegt genoeg: honden zoals Charlie op de foto – en dieren in het algemeen – schrikken erg van die knallen. Brandweermannen zoals Rob – en alle andere hulpverleners van dienst tijdens de feestdagen – moeten meer dan eens slachtoffers van vuurwerk helpen en brand of schade door vuurwerk blussen of herstellen. Daarom zegt de brandweer “Ik knal zonder vuurwerk”, omdat we weten wat de gevolgen kunnen zijn. Bovendien verbiedt een decreet van 26 april 2019 alle vuurwerk.

Start campagne #IkKnalZonderVuurwerk

We lanceren onze website op woensdag 18 november 2020 om 10:00 uur en vragen aan jou – eigenlijk aan iedereen – om vrijwel meteen na publicatie die woensdagochtend onze berichten op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok te liken en te delen. Daarna posten we regelmatig nieuws – en een speciaal animatiefilmpje - en hopen we heel wat mensen mee te krijgen die de hashtag #Ikknalzondervuurwerk willen promoten! Iedereen die dat wil kan zijn of haar profielfoto ook aanpassen met ons profielkader.

Partners campagne #IkKnalZonderVuurwerk

Deze bewustmakingscampagne is een initiatief van Netwerk Brandweer - alle Vlaamse hulpverleningszones – met de steun van Brandweervereniging Vlaanderen, de VVSG (vereniging van Vlaamse steden en gemeenten) en Dierenwelzijn Vlaanderen.

Over Netwerk Brandweer

Netwerk Brandweer is het samenwerkingsverband van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en alle Vlaamse hulpverleningszones. Het netwerk is de koepelorganisatie van alle 20 Vlaamse Hulpverleningszones en functioneert als dienstverlener, belangenbehartiger en netwerkorganisatie.

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren