backdraft2

De verhuis van de inboedel van het brandweermuseum van Aalst naar Ravels draaide de afgelopen weken op volle toeren.

Zaterdag 21 november worden de laatste historische brandweerwagens in een indrukwekkende slotcolonne naar Ravels gereden, waar ze met de nodige brandweerhonneurs onthaald zullen worden.

30 jaar later....

Na dertig jaar verhuist het brandweermuseum van Aalst naar Weelde Depot, het vroegere militaire domein in Ravels. Tot de collectie van het museum behoren onder meer 140 oude brandweerwagens.

Aangezien sommige wagens niet meer kunnen rijden, worden zaterdag de laatste 40-tal wagens op diepladers geladen om nadien in een colonne naar de nieuwe museumlocatie vervoerd te worden.

Engagement opgenomen.

Netwerk Brandweer en Brandweervereniging Vlaanderen hebben het engagement genomen om de collectie te verhuizen en in de familie van de brandweer onder te brengen. De brandweer redt zijn eigen erfgoed in samenwerking met de Vlaamse takeldiensten en heel wat vrijwilligers.

Zaterdag is de laatste colonne. Om alles coronaproof te houden roepen we iedereen die geïnteresseerd is op, om langs de kant van de weg te staan en op bruggen van autosnelwegen om de colonne te zien en niet naar Ravels of Aalst zelf te komen. De route van de colonne en waar ze bevinden zal continu live via sociale media gedeeld worden via het facebookkanaal van Netwerk Brandweer en BVV.

Iedereen kan hier ook foto’s en filmpjes op delen. Op deze manier willen we een positieve boodschap in moeilijke tijden brengen.

backdraft1

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren