roadmap3

Gisteren startte Operatie “Backdraft Roadmap” van de Brandweervereniging Vlaanderen.

De laatste weken waren al kleine individuele transporten gestart om de volledige vloot antieke brandweer- en ambulancewagens over te brengen naar de hallen van Weelde Depot op de oude militaire legerbasis van Weelde.

roadmap2

Hulp van takelwagens uit heel Vlaanderen.

Omdat de hal in Erembodegem waar het museum nu gevestigd is tegen eind december leeg moet zijn, dreigde de verhuis door het korte tijdsbestek fout te lopen.

Gelukkig schoten de Vlaamse takeldiensten ter hulp om een groot deel van de voertuigen te verhuizen. Tenslotte kennen deze hulpdiensten elkaar goed en moeten ze regelmatig op elkaars hulp kunnen rekenen.

Daarom waren er gisteren in de loop van de dag twee lange karavaan transporten met enkele tientallen takelwagens uit heel Vlaanderen, die allen één of meerdere voertuigen vanuit Aalst naar Weelde voerden. De colonne lokte natuurlijk veel publiek langs het traject naar onze gemeente en ook aan Weelde Depot waren wat nieuwsgierige kijklustigen opgedaagd.

roadmap1

Het is niet uitgesloten dat er nog meerdere transporten van dezelfde aard komen in de volgende weken, er staat nog genoeg antiek brandweermateriaal te wachten op transport in Aalst.

In de loop van volgend jaar hopen de mensen van de vzw Brandweermuseum hun museum op de nieuwe locatie te kunnen openen.

1 filmcameraAankomst karavaan takelwagens © RAWEPO (L. Jansens)

roadmap4

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren